Театърът на комедията стяга усилено новата постановка

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 18, 2017 11:47

„Добрият доктор” по Нийл Саймън. Така се казва и това ще е новата постановка за творческия 2016/ 2017 година сезон на Театърът на комедията „Велко Кънев“. Както вече е обичайно и стана традиция, режисьор е Вълчо Янев, сценографията е дело на Александрина Игнатова, а музикалното оформление на Димитър Тодоров. В постановката играят 12 любими на тополовградчани майстори актьори – самодейци, от които се очаква отново да ги зарадват с чудесна и вдъхновена игра в постановка, в която се преплитат, както и в самият живот смешното и тъжното.
Известно е журито на фестивала. Множат се заявките за участие.
Напредва организацията, свързана с провеждането на най-значимото културно събитие за годината в Тополовград – XXII Международен фестивал на любителските театри за комедия, сатира и пантомима. Тази година той ще се проведе от 15 до 21 май.
Вече е известно и журито на фестивала, който носи името на големия и незабравим български актьор Велко Кънев. Председател за четвърто поредно издание е Борислав Чакринов – режисьор, директор на Драматичен театър „Адриана Будевска“ – Бургас и членове Богдана Костуркова – драматург, известната българска актриса Мария Статулова и представителя на Организационния комитет – режисьорът на местния театър Вълчо Янев.
Непрекъснато расте и броя на получени заявки на различни любителски театри за участие. В началото на месец април комисия с председател Иван Ласкин, представител на Министерството на културата ще селектира най-добрите постановки от България и чужбина, които ще участват в Международния фестивал тази година.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 18, 2017 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 544 799 преглеждания