Тази година празникът на „Св. Троица“ е на 15 и 16 юни

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2019 06:08

Тази година празникът на    „Св. Троица“  е на 15 и 16 юни

Тази година традиционният събор край манастира „Света Троица“, близо до село Устрем, ще бъде на 15 и 16 юни.
През първия ден ще се проведе Третото издание на международния турнир по борба „Еньо Вълчев – Димитър Чифудов“. На него ще бъдат раздадени много награди: „Златен пояс“ за най-добър борец, купа от кмета на общината, приз „Станка Златева“ – за най-добър състезател при жените, както и други награди. ще има и много атракции. Наградният фонд е 10 000 лв.
Фолклорният празник с участието на местни и гостуващи художествени състави от Югоизточна България ще се проведе и през двата дни. На 15 юни изявите на сцената край река Манастирска ще започнат от 14:00 часа и ще продължат до късния следобед.
На другия ден, 16 юни, началото ще е от 9:30 часа, като изявите ще продължат докато и последните участници се качат на сцената и представят своите изпълнения. Жури ще оценява изявите на фолклорните състави и индивидуални изпълнители, като ще бъдат раздадени много отличия.
Света Божествена литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий в църквата на манастира на 16 юни с начало 8:00 часа.
В програмата на събора са включени Алея на художниците и гостуване на лунапарк. Освен това на събора ще има много атракции, насочени най-вече към децата, разнообразни сергии, ресторанти на открито.

Организатори на събора са Община Тополовград , Сливенска митрополия, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ и Тракийско дружество, и двете от Тополовград.

Снимка: Архив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2019 06:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 136 035 преглеждания