Тази година празникът на „Св. Троица“ е на 15 и 16 юни

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2019 06:08

Тази година празникът на    „Св. Троица“  е на 15 и 16 юни

Тази година традиционният събор край манастира „Света Троица“, близо до село Устрем, ще бъде на 15 и 16 юни.
През първия ден ще се проведе Третото издание на международния турнир по борба „Еньо Вълчев – Димитър Чифудов“. На него ще бъдат раздадени много награди: „Златен пояс“ за най-добър борец, купа от кмета на общината, приз „Станка Златева“ – за най-добър състезател при жените, както и други награди. ще има и много атракции. Наградният фонд е 10 000 лв.
Фолклорният празник с участието на местни и гостуващи художествени състави от Югоизточна България ще се проведе и през двата дни. На 15 юни изявите на сцената край река Манастирска ще започнат от 14:00 часа и ще продължат до късния следобед.
На другия ден, 16 юни, началото ще е от 9:30 часа, като изявите ще продължат докато и последните участници се качат на сцената и представят своите изпълнения. Жури ще оценява изявите на фолклорните състави и индивидуални изпълнители, като ще бъдат раздадени много отличия.
Света Божествена литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий в църквата на манастира на 16 юни с начало 8:00 часа.
В програмата на събора са включени Алея на художниците и гостуване на лунапарк. Освен това на събора ще има много атракции, насочени най-вече към децата, разнообразни сергии, ресторанти на открито.

Организатори на събора са Община Тополовград , Сливенска митрополия, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ и Тракийско дружество, и двете от Тополовград.

Снимка: Архив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2019 06:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.