Тържествата в Свиленград продължават и след панаира

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2017 19:16

Тържествата в  Свиленград продължават и след панаира

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 37/68 29 септември – 5 октомври 2017

Свързани публикации

След панаира на Свиленград културните събития продължават с програми за Празника на града. От Общината в граничния град информираха, че на 2 октомври в 10:00 часа ще се състои научн0-историческа конференция на тема „Занаяти, търговци, пазари: социално-икономическо развитие на тракийските земи”. Мястото на събитието е Конферентна зала на хотел „Свилена”.
От 18:00 часа в Арт галерия ще бъде открита изложба с творбите на участниците в пленер „Нарисувани усещания”.
Един час по-късно в НЧ „Просвета – 1870”ще се състои постановката „Боряна” на Драматичен театър „Пловдив”.
На третия ден от месец октомври в 11:00 часа, Държавен куклен театър на Пазарджик ще се изяви с „Джак и бобеното стъбло” в НЧ „Просвета – 1870”.
От 16:00 часа стартира конкурс за изпълнение на поезия на Ивайло Балабанов, отново в читалището.
За 4 октомври от 14:00 часа в НЧ „Просвета 1870” ще започне „Куклената фея” – детски балетен спектакъл на Държавна опера Бургас, а от 17:00 часа в Арт галерията ще има откриване на изложба с творби на участници в конкурса за детска рисунка на тема „Свиленград през моите очи”.
В 19:00 ч. в НЧ „Просвета – 1870” програмата продължава с „Уестсайдска история” – концерт спектакъл с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов, Еделина Кънева, оркестърът и хорът на Държавна опера Бургас.
На 5 октомври в 10:00 часа ще има тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите жители. Тя ще се състои в Храм „Св. Троица”.
В 11:30 часа на връх Шейновец ще има панихида и поднасяне на венци и цветя. Тръгването ще бъде в 10:45 ч. от храм „Св. Троица” и площад „5 октомври”.
В 14:00 часа по предварително обявен маршрут по улици на града желаещите могат да се включат в общоградски крос за купа „5 октомври”. Четири часа след това ще започне церемония по откриване на паметник на ген. Никола Иванов до Стария мост на река Марица.
За 19:00 часа е обявен третия фестивал на духовите оркестри на площад „Пети октомври”.
Финалът на събитията за Празника на града ще бъдат на 7 и 8 октомври от 10:00 часа с третия фестивал на старата градска песен „С песен от свила – минаха години”. Мероприятието ще бъде в НЧ „Васил Левски – 1933” в кв. „Кап. Петко войвода”.

снимка: Хуманитарни дейности

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2017 19:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.