Търсят причина за измряла риба край ТЕЦ-овете

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 12, 2015 10:05

Търсят причина за измряла риба край ТЕЦ-овете

Акценти

  • Ще се вземат две водни проби – първата от пробовземната точка на ТЕЦ „Брикел”, преди заустване в язовира
  • Втората от повърхностна вода от язовир „Розов кладенец” в близост до каменната дига.

Свързани публикации

Експерти на Регионалната инспекция по околна среда и води – Стара Загора и Регионална лаборатория – Стара Загора извършват съвместна проверка по сигнал за наличие на измряла риба в язовир „Розов кладенец”, землището на село Обручище, община Гълъбово.  Това става ясно от тяхно съобщение.

На място, по канала, в който заустват отпадъчните си води ТЕЦ „Брикел” експертите са наблюдавали количества измрели сом и шаранови риби. Безжизнените екземпляри се наблюдават и в ръкава на язовир „Розов кладенец”, преди каменната дига.

Регионална лаборатория – Стара Загора ще вземе две водни проби – първата от пробовземната точка на ТЕЦ „Брикел”, преди заустване в язовира, съгласно издаденото им комплексно разрешително, а втората от повърхностна вода от язовир „Розов кладенец” в близост до каменната дига.

Показателите, които ще се анализират на място са активна реакция, остатъчен хлор и температура при първата проба, а втората проба – по показатели температура, активна реакция и разтворен кислород. Пробите ще бъдат анализирани и в лабораторни условия, по показатели, определени от Басейнова дирекция – Пловдив и съгласно действащото разрешително на ТЕЦ „Брикел”.

Снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 12, 2015 10:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.