Търговци искат осигуряване на спокойствие в центъра на Харманли

Милена Митева
От Милена Митева октомври 22, 2016 09:06

Търговци искат осигуряване на спокойствие в центъра на Харманли

Търговци пожелаха спешни мерки за разкарването на тълпи бежанци в центъра на Харманли. С молба до кмета на Община Харманли Мария Киркова магазините и офисите на ул. „Ханска“ искат „предприемане на бързи и спешни мерки за осигуряване на спокойствието и безопасността на всички в шестте обекта“.
Искането е породено от непрекъснатото струпване на огромни тълпи от бежанци, предимно афганистанци, в находящия се Интернет център на улица „Ханска“ № 8“, обясняват засегнатите. По принуда намиращите се на тази улица обекти подали оплакването, искайки този участък от центъра на града да бъде един от приоритетните за наблюдение от съответните органи и да не бъде допскано събиране на такива „големи тълпи от лица с неизяснен статут и произход на едно място в продължение на много часове.
„Целите тротоарни площи са заети от млади и неугледни мъже, които крещят силно по телефоните и по между си, създават бунище след себе си и прекарват ежедневието си на това място всеки ден, по цял ден. Тази интернет зала не се използва само по предназначение. Тя е сборно място на младежите от РПЦ – Харманли, които вече търсят развлечения. В момента се отваря още един Интернет център, през три търговски обекта от гореспоменатия, със същото предназначение – телефонни разговори през интернет и се предполага, че струпването на бежанци ще е същото“, оплакват се лицата, подали молбата.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 22, 2016 09:06
Напиши коментар

7 Коментара

 1. Динозавър октомври 24, 13:51

  Пускайте ги да се махат от тук тия говеда.Ши ги е.. в недоносените.

  Отговори на този коментар
 2. "търговец" октомври 23, 09:32

  Същите тези търговци бяха много доволни и не искаха „спешни мерки за разкарванито на тълпите бежанци“ когато бежанците имаха пари и купуваха ,като за световно.

  Отговори на този коментар
 3. тьпфд октомври 22, 17:01

  Защо молбата е отправена към кмета на Община Харманли?По въпроса за прешълците той няма никакво отношение и досега с нищо не е показал че има някакво мнение или пък че ще направи нещо!

  Отговори на този коментар
  • Квотка октомври 22, 21:53

   И нищо не е направила по въпроса,нали живее в града на ГЕРБ.

   Отговори на този коментар
  • fftr октомври 22, 22:30

   ти какво очакваш?кметицата да вземе пушка ида те пази да не ти налетят ли?Или просто лаф да стане сега са избори требе се хейтва управата…..

   Отговори на този коментар
  • havier октомври 22, 22:30

   Ето го и парадокса!Наредба за платено паркиране по главната ,а основните проблеми с тези навлеци си остават!Излезте на улицата и не се крийте по кабинетите!Вижте проблемите на хората ,а и е наглост да искате да гласуват в това положение – за кого питам???

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама