Таня Стамова: „В Димитровград и Бела Паланка се чувствахме като у дома си“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2019 16:27

Таня Стамова: „В Димитровград и Бела Паланка се чувствахме като у дома си“

„В градовете Бела Паланка и Димитровград се бяхме посрещнати много добре и се почувствахме като у дома си.“ Това сподели Таня Стамова, която заедно с колеги от Театъра на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, изнесоха представления на постановката си „Женско царство“ в Сърбия. Те бяха там от 5 до 7 април.
Ето какво още сподели тя пред „Сакарнюз“. „Не за първи път бяхме в тези градове, да изнасяме постановки, по тяхна покана. Този път тя дойде от Културните центрове на двата града.
Представленията минаха, според мен, на много добро ниво и бяха посрещнати много въодушевено от местната публика и в двата града. Особено силно това пролича в Бела Паланка.
В Димитровград /Цариброд/ пък бяхме изненадани от прекрасните условия, които предоставя, както за артистите, така и за публиката, изцяло реконструираната сграда на центъра им за култура по спечелен проект от програма. Условията за театър и култура са възхитителни в тази сграда сега.
Някаква специална програма за пребиваването ни там нямаше, освен съвместните вечери с тамошните ни колеги и дейци на културния фронт.
През свободното време обикаляхме и разглеждахме, и за наша много приятна изненада се оказа, че по магазини и улици хората ни разпознаваха, казвайки: „А, вие сте артистите от Тополовград“, радваха се и казваха, че с удоволствие ще дойдат, да ни гледат. Явно при многократните ни гастроли там сме оставяли добри впечатления и все едно в тия двата града се чувствахме почти като у дома си в Тополовград.
Надявам се, че отново сме оставили силни и приятни впечатления с играта и поведението си и с това сме допринесли още веднъж за разширяване на културните и въобще на цялостните връзки между хората в тези градове и нашия Тополовград. Много от тях, особено в Цариброд, са с български произход и това беше един добър повод да си припомнят за корените си“ – завърши своя разказ госпожа Стамова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2019 16:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама