Таня Стамова: „В Димитровград и Бела Паланка се чувствахме като у дома си“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2019 16:27

Таня Стамова: „В Димитровград и Бела Паланка се чувствахме като у дома си“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #14/143 12-18 април 2019 г.

Свързани публикации

„В градовете Бела Паланка и Димитровград се бяхме посрещнати много добре и се почувствахме като у дома си.“ Това сподели Таня Стамова, която заедно с колеги от Театъра на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, изнесоха представления на постановката си „Женско царство“ в Сърбия. Те бяха там от 5 до 7 април.
Ето какво още сподели тя пред „Сакарнюз“. „Не за първи път бяхме в тези градове, да изнасяме постановки, по тяхна покана. Този път тя дойде от Културните центрове на двата града.
Представленията минаха, според мен, на много добро ниво и бяха посрещнати много въодушевено от местната публика и в двата града. Особено силно това пролича в Бела Паланка.
В Димитровград /Цариброд/ пък бяхме изненадани от прекрасните условия, които предоставя, както за артистите, така и за публиката, изцяло реконструираната сграда на центъра им за култура по спечелен проект от програма. Условията за театър и култура са възхитителни в тази сграда сега.
Някаква специална програма за пребиваването ни там нямаше, освен съвместните вечери с тамошните ни колеги и дейци на културния фронт.
През свободното време обикаляхме и разглеждахме, и за наша много приятна изненада се оказа, че по магазини и улици хората ни разпознаваха, казвайки: „А, вие сте артистите от Тополовград“, радваха се и казваха, че с удоволствие ще дойдат, да ни гледат. Явно при многократните ни гастроли там сме оставяли добри впечатления и все едно в тия двата града се чувствахме почти като у дома си в Тополовград.
Надявам се, че отново сме оставили силни и приятни впечатления с играта и поведението си и с това сме допринесли още веднъж за разширяване на културните и въобще на цялостните връзки между хората в тези градове и нашия Тополовград. Много от тях, особено в Цариброд, са с български произход и това беше един добър повод да си припомнят за корените си“ – завърши своя разказ госпожа Стамова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 15, 2019 16:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.