Таня Иванова: “Този спорт ме грабна завинаги”

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 20, 2018 08:32

Таня Иванова: “Този спорт ме  грабна завинаги”

Таня Иванова получи отличието Спортист на годината. 29- годишното момиче е бивша възпитаничка на ОУ ”Иван Вазов” в Харманли. Завършила е природо-математическа гимназия в София, след което й първото си висше образование в НСА. В момента учи второ висше в Минно-геоложкия университет, със специалност „подземно строителство“ и играе за женския отбор на университета. Играла е за „Хеброс“, „Академик плюс“, професионално за Турския отбор „Чанкая“ и е тренирала децата на Самоков.

Таня, разкажи как започна всичко?
Започнах да тренирам хокей на трева, когато бях в 8 клас в ОУ „Иван Вазов” – Харманли. Откри ме учителят ми по физкултура Колю Христов. След първата седмица бях на състезание, в което се представихме много добре и този спорт ме грабна завинаги. Така продължих с хокея и отидох на първото държавно първенство с харманлийския ми отбор „Хеброс“.

Кога получи поканата си за националния отбор на България?
След държавното първенство, а през 2002 година бях и на първото еропейско първенсто в Италия. От там започна моето развитие като хокеистка.

Коя бе причината да напуснеш Харманли?
Играех за „Хеброс“ две години, след това трябваше да продължа спортната си кариера в София, тъй като в Харманли нямаме женски отбор. През 2005 г. заминах за големия град София, да завърша средното си образование и да продължа с мечтата си. Там завърших природо-математическа гимназия.
След това влезнах с НСА да продължа обучението си. Играех там, докато завърша висшето си образование в НСА. Редом с това тренирах детския хокеен отбор на Самоков и играех професионално за турския отбор „Чанкая“.

Кои твои отличия те бележат като успял спортист?
Имам доста отличия. През първите пет години, когато отидох в София станах гол майтор на доста турнири, както и най-полезен състезател в България и Турция. След като завърших висшето си образование, продължих със спортната си кариера в софийския отбор „Академик плюс“. За този отбор играх 5 години. Станахме шампиони на България и отново имах доста индивуални награди – голмайстор на различни турнири, най-полезен състезател и още множество медали.
В момента уча второ висше в Минно-геоложкия университет, втора година, със специалност „подземно строителство“. Също така играя за женския отбор на университета и отново имам награди за голмайстор и най-полезен състезател. На 10 януари тази година получих наградата Спортист на годината. На самата церемония ме отличиха и като най-сърцатия състезател въобще в хокея в България – без из лишна злоба и само един единствен картон за И години спортна кариера. Продължавам да играя хокей и да се радвам на отличия, медали и статуетки.

Имаш ли интереси към други области освен хокея?
Редом с него, вървя и по стъпките на моя баща Иван Иванов в подземното строителство.

Какво те прави щастлива?
Днес съм щастлива от факта, че уча, работя, тренирам, имам родители, без които нямаше да постигна целите си и мечтите си. Имам приятели, роднини и колеги, които ме подкрепят във всичко, което правя.
Благодаря на Колю Христов, че ме запали за хокея и ме направи хокеист. Благодаря и на учителите в училище „Иван Вазов“, които ме научиха, че трябва да вярваш, че можеш да постигнеш целите си, стига да вярваш в това.
Благодаря и на г-жа Кирякова, затова че е до мен и изживява всеки мой успех заедно с мен.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 20, 2018 08:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 277 013 преглеждания