Танцьорки от клуб „Гергана“ разнообразиха ежедневието на харманлийци

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:26

Танцьорки от клуб „Гергана“ разнообразиха ежедневието на харманлийци

С повече от час изпълнение на хора, танцов клуб (ТК) „Гергана“ – Харманли, закри сезона. В петък, 27 юни, заедно с ръководителя си Галина Христова, танцьорките показаха умения си пред читалището на града. Облечени в униформата на клуба – зелени тениски и черни панталони, около двадесет жени представиха близо тридесет хора. Сред тях имаше бавни и бързи от различните фолклорни области. Най-интересни бяха „Чуш мерджан“, „Селско шопско“, „Арканул“ и „Шеркольовото“.

Любителите представиха най-вече тракийски танци, но за да покажат, че уважават и танците от съседките на България – Гърция и Турция, жените изиграха едно турско и едно гръцко хоро.

Публиката, която ги гледаше, им ръкопляскаше за хубавите изпълнения, а случайни минувачи ги наблюдаваха любопитно.

ТК „Гергана“ е основан на 2 октомври 2013 година и в него членуват само жени. От тогава танцьорките усилено се готвят за изяви, разучавайки нови хора по време на всяка репетиция. „Всички танцуват с голямо желание“, обясни хореографът на групата Галина Христова. „За един творчески сезон да се разучат толкова нови хора е голям успех“, споделя с усмивка тя.

Новият сезон за ТК „Гергана“ започва на 1 септември. Всички, които имат желание да се присъединят към клуба, „да си вземат леки и удобни обувки и с весело настроение да заповядат“, добави Галина.

Два от съставите, на които е ръководител, са поканени на фестивал в Александрополи, Гърция, на 10 август. След представянето си там, ТК „Гергана“ и „Хорищенци“ в пълен състав ще заминат за Слънчев бряг, където на 29-30 август ще се проведе световният шампионат по фолклор.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.