Танцьорки от клуб „Гергана“ разнообразиха ежедневието на харманлийци

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:26

Танцьорки от клуб „Гергана“ разнообразиха ежедневието на харманлийци

С повече от час изпълнение на хора, танцов клуб (ТК) „Гергана“ – Харманли, закри сезона. В петък, 27 юни, заедно с ръководителя си Галина Христова, танцьорките показаха умения си пред читалището на града. Облечени в униформата на клуба – зелени тениски и черни панталони, около двадесет жени представиха близо тридесет хора. Сред тях имаше бавни и бързи от различните фолклорни области. Най-интересни бяха „Чуш мерджан“, „Селско шопско“, „Арканул“ и „Шеркольовото“.

Любителите представиха най-вече тракийски танци, но за да покажат, че уважават и танците от съседките на България – Гърция и Турция, жените изиграха едно турско и едно гръцко хоро.

Публиката, която ги гледаше, им ръкопляскаше за хубавите изпълнения, а случайни минувачи ги наблюдаваха любопитно.

ТК „Гергана“ е основан на 2 октомври 2013 година и в него членуват само жени. От тогава танцьорките усилено се готвят за изяви, разучавайки нови хора по време на всяка репетиция. „Всички танцуват с голямо желание“, обясни хореографът на групата Галина Христова. „За един творчески сезон да се разучат толкова нови хора е голям успех“, споделя с усмивка тя.

Новият сезон за ТК „Гергана“ започва на 1 септември. Всички, които имат желание да се присъединят към клуба, „да си вземат леки и удобни обувки и с весело настроение да заповядат“, добави Галина.

Два от съставите, на които е ръководител, са поканени на фестивал в Александрополи, Гърция, на 10 август. След представянето си там, ТК „Гергана“ и „Хорищенци“ в пълен състав ще заминат за Слънчев бряг, където на 29-30 август ще се проведе световният шампионат по фолклор.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар