Танцьори се класираха за последен етап на Национален фестивал

Милена Митева
От Милена Митева юни 13, 2017 22:41

Танцьори се класираха за последен  етап на Национален фестивал

Балерините от студио за модерен балет „Ритъм” се класираха на първо място на втория кръг на Национален фестивал на руската песен, музика и танц „Пусть всегда будет солнце”. Той се състоя на 3 юни в Бургас в Дома на Нефтохимика. Възпитаниците на Галина Станкова на възраст I – IV клас представиха „Руско цигански танц”, с който спечелиха в първия кръг.
Във фестивала в Бургас се включиха над 100 участници, с 62 изпълнения в жанровете поезия, песен и танц в различните възрастови групи от 5 области – Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Хасково.
Най-добрите изпълнители на руска песен, поезия и танц от цяла България, сред които бе и танцът на грациите от „Ритъм”, ще се явят на третия кръг на фестивала през месец септември. Той ще се състои в община Казанлък.
Фестивалът се организира за четвърта поредна година от Национално движение “Русофили” с подкрепата на Фонд „Русский мир” и със съдействието на Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален Дворец на децата и Община Казанлък.

Журито, което оценя участниците, бе в петчленен състав с председател професор доктор Стефан Чапкънов – основател на Професионален Фолклорен Ансамбъл „Странджа“.

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 13, 2017 22:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама