Таханджийница от Харманли е победител в Академия за местни предприемачи

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 7, 2020 10:10

Таханджийница от Харманли е победител в Академия за местни предприемачи

Таханджийница „Атанас и фамилия“ бе удостоена с голямата награда на Академия за местни предприемачи. На 30 януари се проведе финалът на третото ѝ издание.
Участниците в акселератора на Център „Ринкър“ към Фондация BCause бяха 14, а 13 от тях представиха своите бизнес проекти пред журито.
В силна конкуренция бяха излъчени четирима победители. Голямата награда от 10 000 лева и едногодишна менторска помощ спечели таханджийница „Атанас и фамилия“. Това е семеен бизнес в град Харманли, който възражда многовековната традиция в производството на тахан. В него са София Нейчева и Павел Тръндев, брат и сестра, които приготвят всички видове тахан от сурови ядки. Използват сусам, лешник и бадем, от които се произвежда полезният „течен шоколад“, богат на минерали, полезни мазнини, сила и енергия. Чрез тази технология се запазват всички полезни вещества.
Чрез „двойно смилане“ между воденични камъни, баща им Атанас създава фината кремообразната текстура на вкусния тахан.
Център „Ринкър“ за предприемачество и обучения е създаден от Фондация BCause през 2014 г. с финансовата подкрепа на Фондация “КАФ Америка”.
Мисията на Център „Ринкър“ e да насърчава образованието, ученето през целия живот и да подпомага предприемачеството и развитието на бизнеса в България.
Програмите му са насочени към създаване на възможности за устойчива заетост, повишаване на конкурентоспособността, добавяне на стойност и иновации, с цел подобряването на качеството на живот в България с фокус върху селските райони.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 7, 2020 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 610 преглеждания