Таханджийница от Харманли е победител в Академия за местни предприемачи

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 7, 2020 10:10

Таханджийница от Харманли е победител в Академия за местни предприемачи

Таханджийница „Атанас и фамилия“ бе удостоена с голямата награда на Академия за местни предприемачи. На 30 януари се проведе финалът на третото ѝ издание.
Участниците в акселератора на Център „Ринкър“ към Фондация BCause бяха 14, а 13 от тях представиха своите бизнес проекти пред журито.
В силна конкуренция бяха излъчени четирима победители. Голямата награда от 10 000 лева и едногодишна менторска помощ спечели таханджийница „Атанас и фамилия“. Това е семеен бизнес в град Харманли, който възражда многовековната традиция в производството на тахан. В него са София Нейчева и Павел Тръндев, брат и сестра, които приготвят всички видове тахан от сурови ядки. Използват сусам, лешник и бадем, от които се произвежда полезният „течен шоколад“, богат на минерали, полезни мазнини, сила и енергия. Чрез тази технология се запазват всички полезни вещества.
Чрез „двойно смилане“ между воденични камъни, баща им Атанас създава фината кремообразната текстура на вкусния тахан.
Център „Ринкър“ за предприемачество и обучения е създаден от Фондация BCause през 2014 г. с финансовата подкрепа на Фондация “КАФ Америка”.
Мисията на Център „Ринкър“ e да насърчава образованието, ученето през целия живот и да подпомага предприемачеството и развитието на бизнеса в България.
Програмите му са насочени към създаване на възможности за устойчива заетост, повишаване на конкурентоспособността, добавяне на стойност и иновации, с цел подобряването на качеството на живот в България с фокус върху селските райони.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 7, 2020 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.