Tабата привлече първите желаещи

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2017 18:26

Tабата привлече първите желаещи

Стартира секцията по крос фит и TABATA (табата) в Харманли. За първата тренировка в понеделник, 4 декември, се събраха, желаещи да спортуват във възрастов диапазон от 30 до 50 години. Методиката на заниманията е разчетена така, че да участват такива, които да имат минимална физическа подготовка и култура.
„Упражненията са елементарни от гледна точка на механика и начин на изпълнение, но са по интензивни”, сподели инструкторът Господин Бабамов.
„Основното изискване за участниците е настройката за работа в група и занимания с тип съревнование. Така преследването на по-голям брой повторения за интервал от 20 секунди изисква едновременно изпълнение от всички и се получава малко състезание. Смисълът е, след опреден период от време същите упражнения да бъдат изпълнявани като по-голям брой повторения”, допълва дипломираният треньор.
Когато организмът работи под режим на стрес, той топи мазнини и моделира тялото. Разликата между фитнесът и кръговите тренировки на табата е, че след прекратяване на дейността организмът продължава с часове изгарянето на мазнини.
При tabata се изграждат всички основни необходими качества: аеробна и силова издръжливост, пластика и много добра кординация, което също е важно за съхранение на качества с мозъчната дейност. Тренировките са краткотрайни и не отнемат ценно време на заетите хора. Те са до 50 минути, като се включва загряване, основна част и разтягане.
Заниманията в Града на Белоногата ще се водят в малкия физкултурен на СУ ”Неофит Рилски” в понеделник и сряда от 18:30 часа.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2017 18:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.