Tабата привлече първите желаещи

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2017 18:26

Tабата привлече първите желаещи

Стартира секцията по крос фит и TABATA (табата) в Харманли. За първата тренировка в понеделник, 4 декември, се събраха, желаещи да спортуват във възрастов диапазон от 30 до 50 години. Методиката на заниманията е разчетена така, че да участват такива, които да имат минимална физическа подготовка и култура.
„Упражненията са елементарни от гледна точка на механика и начин на изпълнение, но са по интензивни”, сподели инструкторът Господин Бабамов.
„Основното изискване за участниците е настройката за работа в група и занимания с тип съревнование. Така преследването на по-голям брой повторения за интервал от 20 секунди изисква едновременно изпълнение от всички и се получава малко състезание. Смисълът е, след опреден период от време същите упражнения да бъдат изпълнявани като по-голям брой повторения”, допълва дипломираният треньор.
Когато организмът работи под режим на стрес, той топи мазнини и моделира тялото. Разликата между фитнесът и кръговите тренировки на табата е, че след прекратяване на дейността организмът продължава с часове изгарянето на мазнини.
При tabata се изграждат всички основни необходими качества: аеробна и силова издръжливост, пластика и много добра кординация, което също е важно за съхранение на качества с мозъчната дейност. Тренировките са краткотрайни и не отнемат ценно време на заетите хора. Те са до 50 минути, като се включва загряване, основна част и разтягане.
Заниманията в Града на Белоногата ще се водят в малкия физкултурен на СУ ”Неофит Рилски” в понеделник и сряда от 18:30 часа.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2017 18:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама