Свирачи на гайда и гъдулка донесоха сребро от „Орфеево изворче“

Милена Митева
От Милена Митева март 27, 2017 13:05

Свирачи на гайда и гъдулка донесоха сребро  от „Орфеево изворче“

Две сребърни отличия спечелиха учениците на Руси Стайков – Джоана Димова и Христо Генев. Това стана след като, участваха в XVII издание на националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ – Стара Загора. Те спечелиха наградите си за изпълнение на бавна мелодия и ръченица с гъдулка и гайда.
„Възпитаниците ми се представиха достойно. Бяха добре подготвени. За Христо това е дебютно участие в такъв форум, а за Джоана второ“, сподели ръководителят Руси Стайков.
Оценката за участниците бе дадена от председател Красимир Кондов – гайдар, който е и главен художествен ръководител на „Северняшки ансамбъл“ в Плевен, Цветан Цвятков възпитаник НУФИ – Котел и музикалната академия в Пловдив, преподавател по китара и тамбура в Габрово и Севлиево, Димитър Лавчев – дългогодишен оркестрант на ОНМ при националното радио.
Още една възпитаничка на този ръководител – Благовеста Генчева се изяви в надпреварата при певците. Тя бе наградена с диплома, след като изпълни две песни – „Котленските чорбаджии“ и „Провикна се Дели Димо“. Тя бе оценена от народната певица Бинка Добрева.
„Това момиче е с голямо бъдеще“, сподели професионалистът. „Проблем й бе, че в деня на конкурса се оказа с болно гърло“, коментира ръководителят й.

Милена Митева
От Милена Митева март 27, 2017 13:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 258 059 преглеждания