Свирачи на гайда и гъдулка донесоха сребро от „Орфеево изворче“

Милена Митева
От Милена Митева март 27, 2017 13:05

Свирачи на гайда и гъдулка донесоха сребро  от „Орфеево изворче“

Две сребърни отличия спечелиха учениците на Руси Стайков – Джоана Димова и Христо Генев. Това стана след като, участваха в XVII издание на националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ – Стара Загора. Те спечелиха наградите си за изпълнение на бавна мелодия и ръченица с гъдулка и гайда.
„Възпитаниците ми се представиха достойно. Бяха добре подготвени. За Христо това е дебютно участие в такъв форум, а за Джоана второ“, сподели ръководителят Руси Стайков.
Оценката за участниците бе дадена от председател Красимир Кондов – гайдар, който е и главен художествен ръководител на „Северняшки ансамбъл“ в Плевен, Цветан Цвятков възпитаник НУФИ – Котел и музикалната академия в Пловдив, преподавател по китара и тамбура в Габрово и Севлиево, Димитър Лавчев – дългогодишен оркестрант на ОНМ при националното радио.
Още една възпитаничка на този ръководител – Благовеста Генчева се изяви в надпреварата при певците. Тя бе наградена с диплома, след като изпълни две песни – „Котленските чорбаджии“ и „Провикна се Дели Димо“. Тя бе оценена от народната певица Бинка Добрева.
„Това момиче е с голямо бъдеще“, сподели професионалистът. „Проблем й бе, че в деня на конкурса се оказа с болно гърло“, коментира ръководителят й.

Милена Митева
От Милена Митева март 27, 2017 13:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.