Свиленградски ученици отбелязаха Деня на земята

Сакар нюз
От Сакар нюз април 28, 2016 14:40

Свиленградски ученици отбелязаха Деня на земята

Акценти

  • Времето, прекарано на открито в парка, премина неусетно за участниците, които с нетърпение очакват следващата ни среща. 

Свързани публикации

Денят на Земята в Свиленград бе отбелязан от училище ,,Петър Берон“ с участието на „Зелени Балкани“. Инициативата бе подкрепена от Лайънс Клуб „Свилена“ – Свиленград
Тя бе чествана от 140 ученици и преподаватели.

Събитието бе съпътствано с провеждането на различни образователни игри, песни и танци, презентации и занимания подготвени от учителите. „Зелени Балкани“ се включи в празника с импровизирания щанд ,,Да съхраним изчезващите видове“, където децата подробно се запознаха с дейностите по проект „Възстановяване на белошипата ветрушка“ LIFE11 NAT/BG/360, изпълняван с подкрепата на Програма LIFE на Европейския Съюз. Изкуствени гнездилки, дом на ветрушките, макети на птици в реален размер и техните яйца, рисуване на тениски с цветовете на оперението на соколчетата приковаха вниманието на малките природолюбители – Бероновци. Така природозащитниците от Зелени Балкани представиха методите, чрез които екипът ни възстанови в страната един изчезнал до скоро вид.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 28, 2016 14:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 201 преглеждания