Свиленградската прокуратура иска арест за контрабандист на цигари

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2016 09:53

На 21 декември 2016 г., Районна прокуратура-Свиленград внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Камен К., на 43 г., привлечен като обвиняем за държане на стоки без бандерол в големи размери – престъпление по чл. 234 ал. 2 точка 3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.
На 17 декември 2016 г. на ГКПП-Капитан Петко войвода при влизане в Република България от Република Гърция, в управлявания от обв. Камен К. товарен автомобил са били открити 677 950 броя кутии цигари, марка „President“, без поставен акцизен бандерол, на обща стойност 5 млн. 84 хил. лева. Според изготвеното заключение на вещите лица размерът на дължимия акциз, с който е ощетен бюджета е 2 млн. 881 хил. лева. По досъдебното производство се извършват активни-процесуално следствени действия. Издирват се и други лица, съпричастни към извършеното престъпление.
Районен съд-Свиленград ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обв. Камен К.
Информация от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

В РУ Свиленград е образувано незабавно производство срещу 32-годишен чужд гражданин за управление на МПС след употреба на алкохол – 1.64 промила. Същият е задържан до 24 часа.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2016 09:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.