Свиленградчани в бойна готовност заради Марица

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 10, 2014 14:47

Свиленградчани в бойна готовност заради Марица

Свиленградчани се готвят за най-лошото при Марица. Поради съображения за сигурно стария мост в града от тази сутрин е затворен за движение. В момента тече усилена поготовка за укрепването на дигите покрай реката. Нивото на водата е критични праг точно 5 метра,което означава че ако се покачи още малко има реална опасност за населението.

На улица Крайречна подпочвени води извират от стените на реката и създават усложнена обстановка като водата залива улицата. Доброволци и екипи на пожарната укрепват с чували с пясък най уязвимите места по поречието на реката около града.

Сложната ситуация с питейната вода остава сложна към момента 14 села в общината нямат вода. За да бъде възстановено водоподаването, трябва водата да се оттегли напълно от залетите кладенци и още 15 часа технологично време за преодоляване на проблема.

В момента още 19 села са без вода в общините Харманли, Любимец и Свиленград, които се снабдяват от ПС „Момково“. Те се снабдяват с водоноски, осигурени след решение на Областния кризисен щаб по бедствия и аварии.

Очакванията са за следващите часове нивото на Марица да се покачва.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 10, 2014 14:47
Напиши коментар

4 коментара

 1. Viktoriq декември 11, 14:46

  Браво за статията на Даниел Делчев. Благодарим ти за всеотдайната работа. На екипа на Сакар нюз: ВЪЗМУЩЕНИЕ, как може и как не ви е срам от собствените ви познания по география?!?!?! Такъв град Mustafapasa, Bulgariа няма на световната карта, не знам вие къде живеете? Неграмотни хора като вас не трябва да поддържат сайтове, още по-малко информационни такива! СРАМ И ПОЗОР ЗА ВАС!!!!

  Отговори на този коментар
 2. Радослав Караславов декември 10, 16:50

  Отварям новината от линк във FB и кво да гледам,името на града ни е мустафапаша (най-отгоре в дясно)…. „+7°C Patchy light rain
  Mustafapasa, Bulgaria“

  П.С. Ибрикчииското сайтче може да му смените името на odrinnews.com.tr ……

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.