Свиленградчани отрупаха с цветя паметника на Героите от щурма на Одрин

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2015 21:07

Свиленградчани отрупаха с цветя паметника на Героите от щурма на Одрин

Акценти

  • На 26 март 1913 г. се състоя решаващата битка за победния изход от Балканската война – превземането на непревземаемата Одринска крепост.

Свързани публикации

Денят на Тракия – 26 март, събра много ученици и граждани на тържествена церемония в Свиленград. Тя се проведе пред паметника на героите от щурма на Одрин в Градския парк.

Слово изнесе председателят на Тракийско младежко дружество – Даниела Василева. Венци и цветя положиха представители на Общински съвет и Общинска администрация – Свиленград, ПП ГЕРБ, Тракийско дружество, Исторически музей, Дейност „ЦДГ, детски ясли и здравни кабинети”, ПГССИ „Христо Ботев”, СОУ „Д-р Петър Берон”, Първо ОУ „Иван Вазов”, признателни граждани и ученици.

26 март е бележита дата не само в българската история, но и в световната военна история. На този ден през 1913 г. се е състояла решаващата битка за победния изход от Балканската война – превземането на непревземаемата Одринска крепост. Героизмът на 1985-те герои, паднали в битката и пожертвали себе си в името на свободата на поробените си сънародници, почетоха днес свиленградчани. Имената на тези войници и офицери са изписани със златни букви върху черния гранит на паметника, издигнат от Община Свиленград и многобройни дарители през 2008 г. в Градския парк на Свиленград.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2015 21:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.