Свиленградчани отрупаха с цветя паметника на Героите от щурма на Одрин

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2015 21:07

Свиленградчани отрупаха с цветя паметника на Героите от щурма на Одрин

Акценти

  • На 26 март 1913 г. се състоя решаващата битка за победния изход от Балканската война – превземането на непревземаемата Одринска крепост.

Свързани публикации

Денят на Тракия – 26 март, събра много ученици и граждани на тържествена церемония в Свиленград. Тя се проведе пред паметника на героите от щурма на Одрин в Градския парк.

Слово изнесе председателят на Тракийско младежко дружество – Даниела Василева. Венци и цветя положиха представители на Общински съвет и Общинска администрация – Свиленград, ПП ГЕРБ, Тракийско дружество, Исторически музей, Дейност „ЦДГ, детски ясли и здравни кабинети”, ПГССИ „Христо Ботев”, СОУ „Д-р Петър Берон”, Първо ОУ „Иван Вазов”, признателни граждани и ученици.

26 март е бележита дата не само в българската история, но и в световната военна история. На този ден през 1913 г. се е състояла решаващата битка за победния изход от Балканската война – превземането на непревземаемата Одринска крепост. Героизмът на 1985-те герои, паднали в битката и пожертвали себе си в името на свободата на поробените си сънародници, почетоха днес свиленградчани. Имената на тези войници и офицери са изписани със златни букви върху черния гранит на паметника, издигнат от Община Свиленград и многобройни дарители през 2008 г. в Градския парк на Свиленград.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2015 21:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 269 771 преглеждания