Свиленградчани настояват управлението на митницата отново да се върне при тях

Сакар нюз
От Сакар нюз март 5, 2017 18:54

Свиленградчани настояват управлението на митницата отново да се върне при тях

Управлението на митницата да се върне към Свиленград и да се подобри инфраструктурата на общината. Това бяха част от въпросите, които свиленградчани зададоха на кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“. Те дойдоха на разговор с тях. Елена Йончева, водач на листата каза, че средствата по европейски програми се дават на преференциални фирми и по този начин се убива конкуренцията в средния и малкия бизнес. „Това е един от начините за създаване на корупция и бедност и се явява като голям проблем на местно ниво. Всеки един от нас го знае, но няма достатъчна чуваемост сред обществото”, каза тя, а заключението й е, че държавата трябва да разпределя почтено тези средства.
Вторият в листата, свиленградчанинът Николай Динков постави въпросът за бедността „Аз смятам, че следващото управление, което се надявам да бъде доминирано от БСП, ще намери отговор на този въпрос, защото считам, че това е препъни камъка на цялото развитие на страната.“ Той ще настоява управлението на митницата да се върне отново в Свиленград. Неговата констатация е, че има голяма диференциация между заплатите в София и провинцията, защото специалисти с еднаква квалификация тук взимат в пъти по-малко от колегите си в столицата.
Смиляна Нитова, трета в листата, заяви, че БСП е приела своя платформа за бъдещето на България и там са развити всички важни сфери от обществения живот, разработени са мерки в социалната политика.
В залата на ОбА имаше среща с гражданите. Те поставиха въпроси, свързани с подобряване на инфраструктурата, битовата престъпност, опазването на границата, както и въпроси свързани с ниските заплати на социалните работници и за отчисления от печалбите на казината.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 5, 2017 18:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 126 638 преглеждания