Свиленградчани настояват управлението на митницата отново да се върне при тях

Сакар нюз
От Сакар нюз март 5, 2017 18:54

Свиленградчани настояват управлението на митницата отново да се върне при тях

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 9/40, 3 февруари – 9 март 2017

Свързани публикации

Управлението на митницата да се върне към Свиленград и да се подобри инфраструктурата на общината. Това бяха част от въпросите, които свиленградчани зададоха на кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“. Те дойдоха на разговор с тях. Елена Йончева, водач на листата каза, че средствата по европейски програми се дават на преференциални фирми и по този начин се убива конкуренцията в средния и малкия бизнес. „Това е един от начините за създаване на корупция и бедност и се явява като голям проблем на местно ниво. Всеки един от нас го знае, но няма достатъчна чуваемост сред обществото”, каза тя, а заключението й е, че държавата трябва да разпределя почтено тези средства.
Вторият в листата, свиленградчанинът Николай Динков постави въпросът за бедността „Аз смятам, че следващото управление, което се надявам да бъде доминирано от БСП, ще намери отговор на този въпрос, защото считам, че това е препъни камъка на цялото развитие на страната.“ Той ще настоява управлението на митницата да се върне отново в Свиленград. Неговата констатация е, че има голяма диференциация между заплатите в София и провинцията, защото специалисти с еднаква квалификация тук взимат в пъти по-малко от колегите си в столицата.
Смиляна Нитова, трета в листата, заяви, че БСП е приела своя платформа за бъдещето на България и там са развити всички важни сфери от обществения живот, разработени са мерки в социалната политика.
В залата на ОбА имаше среща с гражданите. Те поставиха въпроси, свързани с подобряване на инфраструктурата, битовата престъпност, опазването на границата, както и въпроси свързани с ниските заплати на социалните работници и за отчисления от печалбите на казината.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 5, 2017 18:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.