Свиленград отбелязва цяла седмица празника на града си

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 2, 2018 20:12

Свиленград отбелязва цяла седмица празника на града си

Акценти

  • Кулминацията на празничната програма е откриването на новата общинска библиотека.

Свързани публикации

Празничните прояви по случай Деня на Свиленград – 5 октомври, продължават през цялата седмица. Първи октомври, бе посветен на театъра. Постановката за децата на Театрална работилница – Казанлък, „Безценното камъче” по Ангел Каралийчев се игра от 11:00 часа в салона на читалище „Просвета – 1870”. От 18.30 часа на същата сцена жителите и гостите на Свиленград  гледаха популярните и обичани актьори Асен Блатечки, Койна Русева, Милена Маркова-Маца и Стефан Иванов в спектакъла „Лъжата”, постановка – Борислав Чакринов. Входът бе свободен.

Спектакъл „Пипи Дългото чорапче” на МДТ „Константин Кисимов” , Велико Търново на откритата сцена до Стария мост на Марица имаха възможност да гледат децата на града днес от 13:00 часа. От 17:30 часа в Ритуалната зала на общината ще се състои ежегодната церемония по връчване на наградата на Лайънс клуб „Свилена” „Подай ръка на доброто”. Веднага след това, от 18:30 часа в залата на читалището е концертът на струнен квартет „Дестъни”.

На 3 октомври в Историческия музей ще бъде открито ново пано в алеята на славата, посветено на родения в Свиленград Митрополит Герасим Струмишки. Мултимедийна презентация ще разкрие повече за живота на този радетел за утвърждаване на българщината.

Забавното шоу „Талантите на Свиленград” ще започне от 17:30 часа в читалище „Просвета – 1870”. B нeгo мoгaт дa yчacтвaт вcичĸи на възраст от 3 до 103 години, ĸoитo cмятaт, чe ca интepecни, aтpaĸтивни и зaбaвни; ĸoитo имaт дapбa и иcĸaт дa я пoĸaжaт пpeд пyблиĸa.

Награждаване на победителите в Националния конкурс „Съхранена памет”, обявен от Исторически музей – Свиленград, ще се проведе от 18:00 часа в музея. От 19:00 часа на площад „Пети октомври” ще започне Четвъртият фестивал на духовите оркестри.

По традиция празничният ден – 5 октомври, ще започне с тържествена литургия за благоденствие на Свиленград в храм „Св. Троица”.

Поднасянето на венци и цветя на връх Шейновец е обявено за 11:30 часа. От 15:00 часа с подкрепата на Ротари клуб ще се проведе общоградски крос за ученици за купа „Пети октомври”.

Кулминацията на празничната програма е откриването на нова общинска библиотека. Церемонията ще се състои от 18:30 часа

На 6 и 7 октомври за четвърта поредна година фестивалът на старата градска песен „С песен от свила- минаха година” ще огласи салона на НЧ „Васил Левски -1933” в кв.”Кап. Петко войвода”.

На 8 октомври от 18:00 часа в новата библиотека ще се състои среща с поетесата Надежда Захариева.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 2, 2018 20:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.