Свиленград е домакин на два фестивала

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 10, 2018 07:58

Свиленград е домакин на два фестивала

Акценти

  • Те се провеждат на територията на парк „Младежки”. 

Свързани публикации

В Свиленград се провеждат две фестивала. През почивните дни градът е домакин на XIII Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” и другият, на балканската култура и кулинария „Свиленград Мези”. И двете събития се провеждат на територията на парк „Младежки”.
В първото тази година участват близо 800 изпълнители от цялата страна.
„Свиленград мези” се провежда за първи път и поставя като акцент в програмата патриотизма и любовта към българската история и култура. Този фестивал е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития – зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по футбол, баскетбол, табла и белот, улични уроци по български фолклор, множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави.
Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.
За най-малките е „Училище за юнаци”, а в модула „Познавам ли моята България?” малчуганите научават интересни факти от нашето минало и строят макети на исторически забележителности.
В неговата програма се радват на големи концерти с участието на Гъмзата, Виво Монтана, Нели Петкова, Бобан Здравкович, Йорданис Агапитос и „Сигнал“, съобщават от община Свиленград.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 10, 2018 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.