„Свиленград ареал“ разпределя 12 млн. за икономиката си

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2018 00:10

„Свиленград ареал“ разпределя  12 млн. за икономиката си

Свиленград получава близо 12 млн. лева за подпомагане на икономиката си чрез Местна инициативна група (МИГ) „Свиленград ареал”. С тези средства ще се осигури финансовото обезпечение и реализация на идеи и проекти на местни фирми в различни сектори и отрасли, НПО, читалища, училища, ОбА и физически лица. Като приоритетни са икономически растеж на земеделския сектор, подобряване ефективността на производството и реализация на продукцията, въвеждане на иновации и разнообразяване в неземеделски дейности, повишаване качеството на живот на населението чрез подобряване на основната и на социалната инфраструктура, развитие на туризма, укрепване на културните традиции, опазване на околната среда, подобряване на социалната и образователна среда чрез създаване на заетост, подобряване на местния пазар на труда и реализация на мерки за активно социално приобщаване, насърчаване на предприемачеството.
Управляващият орган на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) обяви на 29 декември оценките на стратегиите за на различните групи, подадени в рамките на втората процедура за прием на стратегии по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“.
Стратегията на Местна инициативна група „Свиленград ареал” е сред одобрените 25 проекта от общо подадени 79 на подобни сдружения от цяла България.
Финансирането е от ПРСР 2014-2020 г., ОП „Развитие на човешките ресурси”, ОП „Околна среда”, ОП „Иновации и конкурентоспособност” и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2018 00:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 280 959 преглеждания