Светлините на коледната елха в Тополовград грейнаха

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 15, 2019 21:11

Светлините на коледната елха  в Тополовград грейнаха

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #46/175, 13-19 декември 2019 г.

Свързани публикации

На 6 декември – Никулден, в Тополовград грейнаха светлините на 8-метровата Коледна елха. Това стана на празненство на площад „Освобождение“ в центъра на града, пред сградата на Общинската администрация. Светлините на елхата бяха запалени от председателя на ОбС – Силвия Георгиева, зам.-кмета Антоанета Палазова и Красимира Ятакчиева, началник отдел в ОбА.
Празникът започна с шествие на деца от ДГ „Щастливо детство“, ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Д-р П. Берон“, които бяха със светещи коледни шапки. Светлинно шоу на Милен Чакалов предизвика много емоции и овации от присъстващите.
Поздравително слово за Коледа и Нова година произнесе зам.-кметът Антоанета Палазова.
В програмата бяха включени изпълнение на две различни възрастови формации на детския състав за художествено слово към читалището, с ръководител Тонка Славкова. Те направиха рецитали на тематика, съчетана с двата празника.
Две песни, също в съзвучие с Коледа и Нова година, изпяха и децата от хор „Медени звънчета“, с ръководител Людмила Янева.
За всеобща радост на децата се появи и дядо Коледа, а празненството завърши с изпълнения на танцовите състави „Кавакли“ и „Луди млади“, с ръководител Тодорка Бурналова, и мажоретен състав „Сияйни звезди“, с ръководител Йовка Дионисова-Маркова.
Накрая разноцветни фойерверки озариха нощното небе на Тополовград. В студения декемврийски ден всички издържаха до края на празника, като единствено се предаде озвучителната техника, което попречи за финалното празнично хоро.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 15, 2019 21:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама