Светлана Николова бе гост в час по поезия

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2015 16:32

Светлана Николова бе гост в час по поезия

Акценти

  • Деветокласниците зададоха много въпроси – за любимия писател на Светлана, за следващата й книга

Свързани публикации

Поетесата Светлана Николова от Харманли днес бе специален гост на открит урок с деветокласници –езиков клас в СОУ „Неофит Рилски”. Младите момичета и момчета направиха едно поетично бягство от ежедневието с дебютната стихосбирка на Светлана „Дъждовни магистрали”. Идеята за срещата бе на техния преподавател Камелия Георгиева.

Будните и умни деца посрещнаха много топло своята гостенка. Те вече бяха чели нейната стихосбирка и имаха любими стихотворения. „Това, което пише в моята книжка, не е толкова важно. Важното е, ако тя събуди интереса ви към поезията и посегнете и към друга книжка с лирични откровения. Ако ви провокира да потърсите своя извор на вдъхновение и разгърнете талантите си. Вие сте важните хора днес”, каза поетесата.

Урокът бе на тема: „Природната красота – източник на вдъхновение и мотивация за словесна творческа изява”. „Природата за мен е един безкраен низ от живи стихотворения. В моята книжка съм „набрала” от нея една китка с непретенциозни цветя, но пък много дъхави за мен. Ще се радвам да почувствате техния аромат”, обърна се към младите хора Светлана. Момичета и момчетата слушаха заинтригувани нейни стихове, а едно от тях я помоли да прочете стихотворението си „Чу ли, сине”. Деветокласниците зададоха много въпроси – за любимия писател на Светлана, за следващата й книга и др. За пръв път пред тях тя сподели, че бъдещата й книга ще е с къси разкази за 12 български села, почти обезлюдени, всяко едно с уникална история и надежда, че отново ще бъде населено и ще продължи да пише своята история. Децата първи научиха и за обявяването на Втория областен поетичен конкурс на клуб „Рими от Белоногата”, на който Николова е основател. Той е отново на тема „Светът е мост”.

Накрая на срещата деветокласниците изненадаха гостенката си с подарък. Тя също им бе донесла подаръци – книжки и брошури с културните забележителности на нашата област от Областна администрация – Хасково. Освен това, всяко от децата получи дебютната стихосбирка на Светлана със специален автограф.

DSC_0043 DSC_0038 DSC_0035 DSC_0023 DSC_0028

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2015 16:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 656 899 преглеждания