Предстоят надпяване и борби на “Света Троица”

Милена Митева
От Милена Митева юни 2, 2017 13:40

Предстоят надпяване и борби на “Света Троица”

Манастирът „Света Тройца” край Тополовград ще стане домакин за трети пореден път на Международен турнир по борба „Еню Вълчев – Димитър Чифутов”. Той ще се проведе на 3 юни, събота. В 10:30 часа ще започне и тегленето на категориите и жребият, а в 11:00 часа е началото на турнира.
Организаторите, община Тополовград и БФБ, обещават награден фонд от 10 хиляди лева, както и златни пояси за най-добрите състезатели.
Приз „Станка Златева” ще бъде връчен на най-добрите състезатели при жените.
С грамоти и медали, изработени в САЩ от Димитър Чифутов – младши, ще бъдат отличени добрите борци.
„Удистоен ще бъде й вицесветовният шампион от БФБ – Тодор Тодоров, за това, че е съорганизатор на турнирите „Еню Вълчев – Димитър Чифутов” и „Шестете Великденски ангела”, издаде Росен Бонев, който е един от организаторите.
„На събитието ще има участници от България – Хасково, Димитровград, Свиленград, Симеоновград, Турция и Гърция”, допълни той.
Покана за събитието има и Красен Кралев – министър на спорта, Стефка Костадинова на БОК и Христо Маринов шефа на БФБ. Рафаел Мартинети бившият шеф на ФИЛА, Георги Караманлиев – треньор на националния отбор на Швейцария, Серафим Бързаков и състезатели на “Еню Вълчев”.
На алая ще свирят музиканти от музикалното училище в Котел.

Над 150 са подадените заявки за участие в надпяването на събора край манастира „Света Троица” на 3 и 4 юни тази година. „В деловодствата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” заявките сигурно ще продължат да идват до самото начало на надпяването и не се знае колко ще станат“, заяви неговият секретар Райна Миланова. Те не искат да откажат на никого възможността за изява на събора.
Програмата ще започне на 3 юни – събота, от 15:00 ч. и ще продължи на другия ден от 9:00 ч. Подалите заявки за, участие изпълнители от всички категории, са от почти цяла Южна България и от Велико Търново. Очертава се богата и разнообразна програма за любителите на автентичния тракийски фолклор и, ако и времето съвпадне с желанието на организатори и участници, няма как да не се получи фолклорен празник.

снимка: архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 2, 2017 13:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама