Предстоят надпяване и борби на “Света Троица”

Милена Митева
От Милена Митева юни 2, 2017 13:40

Предстоят надпяване и борби на “Света Троица”

Манастирът „Света Тройца” край Тополовград ще стане домакин за трети пореден път на Международен турнир по борба „Еню Вълчев – Димитър Чифутов”. Той ще се проведе на 3 юни, събота. В 10:30 часа ще започне и тегленето на категориите и жребият, а в 11:00 часа е началото на турнира.
Организаторите, община Тополовград и БФБ, обещават награден фонд от 10 хиляди лева, както и златни пояси за най-добрите състезатели.
Приз „Станка Златева” ще бъде връчен на най-добрите състезатели при жените.
С грамоти и медали, изработени в САЩ от Димитър Чифутов – младши, ще бъдат отличени добрите борци.
„Удистоен ще бъде й вицесветовният шампион от БФБ – Тодор Тодоров, за това, че е съорганизатор на турнирите „Еню Вълчев – Димитър Чифутов” и „Шестете Великденски ангела”, издаде Росен Бонев, който е един от организаторите.
„На събитието ще има участници от България – Хасково, Димитровград, Свиленград, Симеоновград, Турция и Гърция”, допълни той.
Покана за събитието има и Красен Кралев – министър на спорта, Стефка Костадинова на БОК и Христо Маринов шефа на БФБ. Рафаел Мартинети бившият шеф на ФИЛА, Георги Караманлиев – треньор на националния отбор на Швейцария, Серафим Бързаков и състезатели на “Еню Вълчев”.
На алая ще свирят музиканти от музикалното училище в Котел.

Над 150 са подадените заявки за участие в надпяването на събора край манастира „Света Троица” на 3 и 4 юни тази година. „В деловодствата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” заявките сигурно ще продължат да идват до самото начало на надпяването и не се знае колко ще станат“, заяви неговият секретар Райна Миланова. Те не искат да откажат на никого възможността за изява на събора.
Програмата ще започне на 3 юни – събота, от 15:00 ч. и ще продължи на другия ден от 9:00 ч. Подалите заявки за, участие изпълнители от всички категории, са от почти цяла Южна България и от Велико Търново. Очертава се богата и разнообразна програма за любителите на автентичния тракийски фолклор и, ако и времето съвпадне с желанието на организатори и участници, няма как да не се получи фолклорен празник.

снимка: архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 2, 2017 13:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.