Свещеници благословиха началото на учебната година в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева септември 16, 2016 12:06

Свещеници благословиха началото на учебната година в Харманли

Децата, които прекрачиха за пръв път училищния праг в Харманлийската община са 256. Това е с 8 повече от миналата година. Те и останалите учиници ще учат в осемте общински училища, ПГЕТ „Захари Стоянов“ и „П. Р. Славейков“ .

Откриването на учебната 2016-2017 г. в училище „Иван Вазов“ –Харманли, започна в 9.00 часа с химна на Република България и вдигане на националния флаг. След това беше изнесено знамето на училището от знаменосецът и асистентките му. Доскоро пустият училищен ден беше празнично украсен огласен от детски гласове и весели песни. Група първокласници пяха песни и рецитираха стихове за първия учебен ден и училището. Четвъртокласниците дадоха ценни съвети на първокласниците за училищния живот. Представена бе драматизация на „Пенчо бре, чети“. Директорът на училището Наташа Кирякова поздрави учениците, родителите и учители за първия учебен ден и пожела на всички спорна и успешна учебна година. Думите й към малките първокласници бяха: „Очаквахме ви с огромно нетърпение! Приготвихме класните стаи, букварчетата и математиките, учебните помагала… Искаме с нас да се чувствате добре, да ви е толкова приятно и интересно да учите, че когато има ваканции училището да ви липсва – това ще е гаранция, че наистина сме събудили вашия интерес към знанията и новото, без които успешният човек от 21 век е немислим.“

Секретарят на общината Цонка Малева прочете поздравителен адрес от кмета Мария Киркова и подари забавни игри, с които първокласниците да се занимават на междучасията. Отец Георги – енорийски свещеник, отслужи молитва и отправи лични поздрави за успешна и благословена учебна година. Председателят на настоятелството Теодора Димитрова от името на всички родители поздрави учителите и учениците.

Първи в училището влезнаха първокласниците, които преминаха под цветна арка, а класните стаи ги очакваха празнично украсени. Учителите ги посрещнаха с питка и мед.

Сред гостите на тържеството бяха настоятели от Управителния съвет и бивши учители.

Прагът на НУ“Алеко Константинов“ тази година прекрачиха 75 първокласника. Архиерейският наместник Живко Петров отслужи Водосвет. След това директорът Снежана Захариева припомни че е започват дълги дни, за трупане на знания до края на учебната година. Тя пожела на децата да бъдат смели и да следват мечтите си които са техни криле. „Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте. Доверете се на учителите си и имайте щастливо детство, “ каза тя в словото си Най-развълнувани бяха „зайчетата“, които поеха първите крачки към началното си образование. След звуците от първия звънец децата влезнаха в стаите където до началото на лятната ваканция имат не леката задача – да се учат.

Над 150 деца прекрачиха прага на ДГ “Пролет“ в Харманли след като чуха химна на учебното заведение и звънецът за започване на занятия. Те бяха посрещнати с питка и мед по българска традиция. В началото на тържествения за деца и учители ден най-големите деца от подготвителните групи приветстваха децата от яслата. Директорът Валентина Добрева поздрави възпитаниците за новата учебна година и ги прикани да влязат във втория си дом с питка и мед.

В “Детски свят“ приказни герои посрещнаха най-малките деца на първия учебен ден. Влезли в тази роля децата на възраст 5 и 6 години посрещнаха по-малките от тях като им показаха, че и през тази година забавления ще има. Директора Мария Желязкова пожела на деца, родители и учители най-вече здраве и желание за посещение на заниманията. В обръщението си шефът пожела децата да се чувстват като у дома си, за да напредват към поставените за годината цели.

В градина „Ален мак“ през новата учебна година ще се възпитават общо 260 деца. Приветствие за добре дошли и пожелание отправи новата директорка Мелихан Чолева. Децата от група „Слънчо“ бяха подготвили богата музикална програма. Облечени в красиви тоалети и с прически на главите, те забавляваха новите и най-малките малчугани на детското заведение. За тържеството бяха дошли и много родители, приятели и близки. За финал всички от ясленските групи бяха посрещнати с питка и мед на входа на ОДЗ-то.

Кметът на Харманли Мария Киркова поднесе поздравителен адрес по повод първия учебен ден на учителите и децата.

 

Откриване на учебната година в  ДГ"Пролет"

Откриване на учебната година в
ДГ“Пролет“

Откриване на учебната година в  НУ"Алеко Константинов"

Откриване на учебната година в
НУ“Алеко Константинов“

Откриване на учебната година в  ОУ"Иван Вазов"

Откриване на учебната година в
ОУ“Иван Вазов“

Откриване на учебната година в  ПГЕТ"Захари Стоянов"

Откриване на учебната година в
ПГЕТ“Захари Стоянов“

Откриване на учебната година в  СОУ"Неофит Рилски"

Откриване на учебната година в
СОУ“Неофит Рилски“

Откриване на учебната година в  ДГ"Ален мак"

Откриване на учебната година в
ДГ“Ален мак“

Милена Митева
От Милена Митева септември 16, 2016 12:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 689 преглеждания