Свещеник отслужи литургия в потъваща църква

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 11, 2018 08:43

Свещеник отслужи литургия в потъваща църква

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #10/90, 9-15 март 2018

Свързани публикации

С празничен камбанен звън бе отбелязано началото на празничната литургия в църквата „Светите апостоли Петър и Павел“, с. Георги Добрево. Тя бе отслужена от отец Трифон Караджонов, а на нея присъстваха миряни от селото и много гости. На 3 март, преди 140 години, църквата в селото отваря врати и в нея се отслужва за първи път богослужение за местните миряни.
Сега покривът на храма капе, стените й потъват, някои от стенописите вече са увредени. Правени са спасителни укрепения преди повече от 30 години, но не могат да спасят храма. Със сондажи е установено, че на 8 метра дълбочина почвата е мека, защото е имало блато.
На литургията на 3 март присъства и Роза Карачобанова, която обяви, че дарява свой поземлен имот с площ от 1 116 м2 на Църковното настоятелство в селото. Имотът се намира в центъра, а желанието на дарителката е там да бъде изграден параклис. Той ще бъде изграден с дарения от миряни и от Старозагорската митрополия. Още в първия ден членовете на комитета събраха 1 815 лв.
На двойния празник за хората от селото бе присъства д-р Георги Станков – народен представител, председателят на ОбС Мария Станкова, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, заместник-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, проф. Цонка Каснакова, кметове на околните населени места, Ротари клуб „Любимец“, земеделски производители от района и жители на селото.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 11, 2018 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.