Свещеник отслужи литургия в потъваща църква

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 11, 2018 08:43

Свещеник отслужи литургия в потъваща църква

С празничен камбанен звън бе отбелязано началото на празничната литургия в църквата „Светите апостоли Петър и Павел“, с. Георги Добрево. Тя бе отслужена от отец Трифон Караджонов, а на нея присъстваха миряни от селото и много гости. На 3 март, преди 140 години, църквата в селото отваря врати и в нея се отслужва за първи път богослужение за местните миряни.
Сега покривът на храма капе, стените й потъват, някои от стенописите вече са увредени. Правени са спасителни укрепения преди повече от 30 години, но не могат да спасят храма. Със сондажи е установено, че на 8 метра дълбочина почвата е мека, защото е имало блато.
На литургията на 3 март присъства и Роза Карачобанова, която обяви, че дарява свой поземлен имот с площ от 1 116 м2 на Църковното настоятелство в селото. Имотът се намира в центъра, а желанието на дарителката е там да бъде изграден параклис. Той ще бъде изграден с дарения от миряни и от Старозагорската митрополия. Още в първия ден членовете на комитета събраха 1 815 лв.
На двойния празник за хората от селото бе присъства д-р Георги Станков – народен представител, председателят на ОбС Мария Станкова, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, заместник-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, проф. Цонка Каснакова, кметове на околните населени места, Ротари клуб „Любимец“, земеделски производители от района и жители на селото.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 11, 2018 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.