Студената зима задръсти с километрични опашки митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2017 15:44

Студената зима задръсти с  километрични опашки митницата

Студът повреди съоръжения на митницата, което доведе до образуването на километрични опашки от двете страни на Капитан Андреево. Недоволни превозвачи направиха подписка и я изпратиха до националния омбудсман Мая Манолова. Те са недоволни и от и липсата на каквито и да е хигиенни условия край пътя. Госпожа Манолова спешно пристигна на границата, за да се запознае с проблема. Обеща съдействие за поставяне на 10 химически тоалетни и кошчета за боклук. По думите на омбудсмана шофьорите по опашките трябва да имат елементарни условия за изчакване, които в момента липсват.
От митниците признаха, че имат проблем с три от кантарите заради тежката зима.
„Това, за което аз ще настоявам, е от АПИ, които събират пари от пътни такси, да се организират и да направят един съвременен паркинг преди митницата, какъвто има от другата страна на границата, в Турция“, е заявила Манолова.
По думите й тъй като сме външна граница, е необходимо повече време за проверка, като камионите се обработват в рамките на 10 минути. „В четвъртък пак ще дойда, за да проверя дали обстановката се е подобрила“, обещала Манолова. Същият ден тя бе на приемна в Кърджали.
До края на работната седмица ще бъдат поправени и неработещите три от общо 14-те кантара на входа и изхода, което допълнително забавя преминаването на границата, се посочва в съобщението. / БТВ

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2017 15:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.