Студената зима задръсти с километрични опашки митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2017 15:44

Студената зима задръсти с  километрични опашки митницата

Студът повреди съоръжения на митницата, което доведе до образуването на километрични опашки от двете страни на Капитан Андреево. Недоволни превозвачи направиха подписка и я изпратиха до националния омбудсман Мая Манолова. Те са недоволни и от и липсата на каквито и да е хигиенни условия край пътя. Госпожа Манолова спешно пристигна на границата, за да се запознае с проблема. Обеща съдействие за поставяне на 10 химически тоалетни и кошчета за боклук. По думите на омбудсмана шофьорите по опашките трябва да имат елементарни условия за изчакване, които в момента липсват.
От митниците признаха, че имат проблем с три от кантарите заради тежката зима.
„Това, за което аз ще настоявам, е от АПИ, които събират пари от пътни такси, да се организират и да направят един съвременен паркинг преди митницата, какъвто има от другата страна на границата, в Турция“, е заявила Манолова.
По думите й тъй като сме външна граница, е необходимо повече време за проверка, като камионите се обработват в рамките на 10 минути. „В четвъртък пак ще дойда, за да проверя дали обстановката се е подобрила“, обещала Манолова. Същият ден тя бе на приемна в Кърджали.
До края на работната седмица ще бъдат поправени и неработещите три от общо 14-те кантара на входа и изхода, което допълнително забавя преминаването на границата, се посочва в съобщението. / БТВ

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2017 15:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.