Столетница от Любимец отпразнува своя юбилей

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 18, 2020 11:42

Столетница от Любимец отпразнува своя юбилей

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, Регионален вестник, # 48/932 година XVII, 18 декември 2020 г.- 7 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Марийка Вангелова от Любимец отбелязва своя 100-годишен юбилей на 10 декември. Баба Мария е родена през 1920 г. в Гърция, но като дете заедно с родителите си идва в България, установява се в Любимец, където създава семейство и дом. Има син и дъщеря, от които има три внука и шест правнука.
През целия си съзнателен живот тя е работила като майстор готвач в ДГ „Рай – 2”, а с нейните вкусни гозби е израснало не едно поколение от града.
Извън детската градина тя се е занимавала със земеделие. „До преди няколко години дворът й беше като огледало. Нямаше нито една тревичка, а всичко беше като по конец“ – споделят бивши нейни колежки, които й бяха на гости.
За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно празника, в семейния дом на столетницата гостуваха Тодор Милев – заместник-кмет на общината, и Христо Христозов – секретар. От името на кмета, Анастас Анастасов, те поднесоха цветя, празнична торта и Поздравителен адрес, в който се казва: „Да достигнете възраст, означена с трицифрено число, не се среща толкова често. Вашият юбилей е събитие за общината ни, което носи уважение и гордост. Чест е за мен да Ви поднеса своите пожелания за здраве, бодрост на духа и воля, за да съхраните дълго жизнените си сили и мъдрост!“
На стотния си рожден ден юбилярката посрещна в дома си и в отлично здраве най-близките си, а като доказана отлична домакиня бе подготвила богата трапеза.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 18, 2020 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама