Стоичков даде старт на турнир в памет на треньора си Сава Савов

Милена Митева
От Милена Митева септември 19, 2017 18:00

Стоичков даде старт на турнир в памет на треньора си Сава Савов

Христо Стоичков даде старт на първия футболен турнир „Сава Савов”. Той се състоя на стадион „Хеброс” в Харманли на 19 септември, вторник, и е в памет на треньора, който го обучава, когато Камата игра тук. Носителят на златната топка пристигна в Града на Белоногата, за да връчи купи и награди на най-добрите деца, участващи в първото издание на този турнир. В него участваха детски отбори от цялата страна.
На първо място в класирането бе отборът на „Марица” – Пловдив. Второто място грабна „АФК” Хасково, а третото и четвъртото място си поделиха отборите на „Юнайтед” – Пловдив, и „Харманли – 04”. Всички участници получиха купи и грамоти от футболната легенда. Като подарък от кмета Мария Киркова, Камата получи тениска с автографите на младите футболни надежди от „Харманли – 04”, с треньор Георги Стайков. „Приемете този подарък като символ на благодарност и уважение от всички нас. Силно се надявам едно от тези имена да бъде следващият Стоичков от Харманли”, каза още градоначалникът.
За да стане това събитие традиционно, госпожа Киркова помоли най-известната Осмица да обещае, че той ще продължава да го подкрепя. Стоичков сподели: „Този град е от малкото в България, които е давал и ще дава големи спортисти”.
“Горд съм, че точно от този стадион съм тръгнал за големия футбол. Благодаря на моите колеги, които също са тука, защото Сава Савов ни показа как трябва да се трудим, как трябва да тренираме и как трябва да играем. И от днес този турнир няма никога да спре!”, заяви футболната легенда.
С плакет на община Харманли беше удостоен и инициаторът на събитието – Иван Савов, син на Сава Савов. Награди за футболистите бяха дадени и от него.
Община Харманли също осигури официална вечеря за всички участници.
Малки и големи фенове на един от най-добрите играчи на света в продължение на два часа се снимаха и искаха автографи за спомен.
Някои от присъстващите обещаха на легендата да присъстват на звездния футболен мач – Дрийм тейм Барселона vs Отбор Стоичков.

This slideshow requires JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева септември 19, 2017 18:00
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Dimitar Stalev септември 19, 19:51

    Присъствието на Хр.Стоичков в Харманли е празник за целия град! И тъй като той е почетен гражданин на нашия град,за в бъдеще всяко негово посещение трябва да се отбелязва като празник и да се обявява за неработен ден!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама