Стихове за свободата прозвучаха в Харманли на 3 март

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2017 08:08

Стихове за свободата прозвучаха в Харманли на 3 март

Стихове, декламирани от актьора Стефан Цирков прозвучаха при отбелязването на Трети март в Харманли. Да сведат глава в знак на признателност и да положат венци и цветя на Руския паметник в града, дойдоха ръководството на община Харманли, общински съветници, представители на политически партии и организации, директори на училища, ученици и десетки граждани .
Свещеници отслужиха панихида в памет на жертвите, загинали за свободата на България.
„Честването на трети март е безспорно доказателство, че велик и благодарен е българския народ, признателен пред светлата саможертва на хилядите войни, сражавали се по бойните полета и измили с кръвта си позора на робството. Днес, ние трябва да дадем своя обет на идните поколения. Да помним героичния летопис, да помним великото дело, белязано с огън и кръв в името на свободата,” подчерта в празничното си слово пред присъстващите, кметът Мария Киркова.
В църквата „Св. Атанасий” отец Живко и Георги отслужиха и тържествен молебен за благопреуспяването на българския народ.
По повод националния празник на Р България, малчуганите от ДГ „Пролет” зарадваха своите родители и всички присъстващи в залата на Културния център с прекрасните си изпълнения на патриотични песни и стихове за родината. Музикално-поетичният спектакъл предизвика бурните аплодисменти на публиката. По покана на ръководството на детската градина, гост на спектакъла бе и кметът Мария Киркова.
„Щастлива съм, че в Харманли живеят и творят толкова талантливи деца, които ни накараха все повече и повече да се чувстваме горди, че сме българи. Прекланям се пред труда на учителите и уменията на децата. Продължавайте все така умело да възпитавате децата в признателност към великите личности от историята и любов към Родината”- каза в приветствието си към деца и учители харманлийския градоначалник.

240510cookie-checkСтихове за свободата прозвучаха в Харманли на 3 март
Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2017 08:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.