Стихове за свободата прозвучаха в Харманли на 3 март

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2017 08:08

Стихове за свободата прозвучаха в Харманли на 3 март

Стихове, декламирани от актьора Стефан Цирков прозвучаха при отбелязването на Трети март в Харманли. Да сведат глава в знак на признателност и да положат венци и цветя на Руския паметник в града, дойдоха ръководството на община Харманли, общински съветници, представители на политически партии и организации, директори на училища, ученици и десетки граждани .
Свещеници отслужиха панихида в памет на жертвите, загинали за свободата на България.
„Честването на трети март е безспорно доказателство, че велик и благодарен е българския народ, признателен пред светлата саможертва на хилядите войни, сражавали се по бойните полета и измили с кръвта си позора на робството. Днес, ние трябва да дадем своя обет на идните поколения. Да помним героичния летопис, да помним великото дело, белязано с огън и кръв в името на свободата,” подчерта в празничното си слово пред присъстващите, кметът Мария Киркова.
В църквата „Св. Атанасий” отец Живко и Георги отслужиха и тържествен молебен за благопреуспяването на българския народ.
По повод националния празник на Р България, малчуганите от ДГ „Пролет” зарадваха своите родители и всички присъстващи в залата на Културния център с прекрасните си изпълнения на патриотични песни и стихове за родината. Музикално-поетичният спектакъл предизвика бурните аплодисменти на публиката. По покана на ръководството на детската градина, гост на спектакъла бе и кметът Мария Киркова.
„Щастлива съм, че в Харманли живеят и творят толкова талантливи деца, които ни накараха все повече и повече да се чувстваме горди, че сме българи. Прекланям се пред труда на учителите и уменията на децата. Продължавайте все така умело да възпитавате децата в признателност към великите личности от историята и любов към Родината”- каза в приветствието си към деца и учители харманлийския градоначалник.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2017 08:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.