Стихове на Светлана Николова в международен сборник

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 8, 2014 10:05

Стихове на Светлана  Николова в международен сборник

Стихове на харманлийката Светлана Николова ще бъдат включени в Международен поетичен сборник, който се отпечатва на няколко езика от дружеството за Сръбско-българско приятелство. Стихотворенията на Николова са класирани за включване в престижното издание от журито на Международния поетичен конкурс на Сръбско-Българското дружество, който се проведе през септември.

В сборника ще бъдат отпечатани творби на 77 поети от Сърбия, България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Германия, Швеция, Австрия, Канада, Швейцария.
Книгите ще бъдат връчени на поетите на тържествена церемония на 8 ноември в Нови Сад, Сърбия. „Ще получим и грамоти и членски карти на дружеството“, каза Николова пред “Хасковски НОВИНИ”. Тя все още не знае кое от 5-те изпратени стихотворения е избрано за включване в Международния сборник. „Ще се радвам, ако това е стихотворението, посветено на Извора на Белоногата в моя роден Харманли, тъй като тогава то ще достигне до много хора по света“, каза поетесата.

Преди по-малко от месец тя дебютира на националната поетична сцена със стихосбирката си „Дъждовни магистрали“. Николова е филолог по образование и в момента работи като пиар на областния управител на Хасково.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 8, 2014 10:05
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама