Стихове на Ивайло Балабанов звучаха на “Бадемовите приказки”

Сакар нюз
От Сакар нюз май 20, 2018 12:40

Стихове на Ивайло Балабанов  звучаха на “Бадемовите приказки”

Спектакъл по стиховете на великия поет от Ивайловград – Ивайло Балабанов, се състоя в Антична вила „Армира“ в третия ден от фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“.
Директорът на Общински исторически музей Величка Чорбаджиева, изнесе презентация за историята на Европа, а учениците от СУ „Христо Ботев“ Николета Терзиева и Пламен Карапейков представиха своите есета на тема „Какво е Европа за мен“ и развълнуваха гостите на събитието.
В своето есе Пламен сподели в каква Европа иска да живее “В такава, в която законите се спазват, в която образованието на младите е основен приоритет, в която здравеопазването има за цел само да помогне на хората, в която гражданите имат високи доходи, за да могат да се хранят и обличат добре.“
Група по художествено слово към НЧ „Пробуда 1914“, с ръководител Златка Шереметова, и школа по балет, към същото читалище, потопиха публиката в един различен свят благодарение на великолепните стихове на Ивайло Балабанов.
Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова лично поздрави участващите в спектакъла и изрази възхитата си от талантливите ученици от СУ „Христо Ботев“.

Театър „Българска армия“ представи постановката „Завещанието на целомъдрения женкар“ по случай 80-годишния юбилей на Васил Михайлов.
Зрителите го помнят като Сюлейман Ага, Стефан Стамболов, Хан Кубрат, Хан Крум, Манол Кехая, Дантон, както и в още много роли сред които ханове, царе, крале… Играл е полковник, генерал, държавник, политик, кмет, старшина, френски революционер, турски ага, боцман, артилерист, лесничей, поп, хирург… Но като емблема в неговия творчески път винаги остава ролята на Капитан Петко Войвода.
В края на представлението Тракийски клуб „Яни Попов“ поздрави актьора с емблематичната народна песен за Капитан Петко Войвода. Кметовете на с. Плевун и с. Свирачи – Таня Четелязова и Тянка Пехливанова поздравиха Васил Михайлов на сцената, а кметът на Община Ивайловград Диана Овчарова му връчи почетен плакет.

Източник: ОбА Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз май 20, 2018 12:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама