Стихове на Ивайло Балабанов звучаха на “Бадемовите приказки”

Сакар нюз
От Сакар нюз май 20, 2018 12:40

Стихове на Ивайло Балабанов  звучаха на “Бадемовите приказки”

Спектакъл по стиховете на великия поет от Ивайловград – Ивайло Балабанов, се състоя в Антична вила „Армира“ в третия ден от фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“.
Директорът на Общински исторически музей Величка Чорбаджиева, изнесе презентация за историята на Европа, а учениците от СУ „Христо Ботев“ Николета Терзиева и Пламен Карапейков представиха своите есета на тема „Какво е Европа за мен“ и развълнуваха гостите на събитието.
В своето есе Пламен сподели в каква Европа иска да живее “В такава, в която законите се спазват, в която образованието на младите е основен приоритет, в която здравеопазването има за цел само да помогне на хората, в която гражданите имат високи доходи, за да могат да се хранят и обличат добре.“
Група по художествено слово към НЧ „Пробуда 1914“, с ръководител Златка Шереметова, и школа по балет, към същото читалище, потопиха публиката в един различен свят благодарение на великолепните стихове на Ивайло Балабанов.
Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова лично поздрави участващите в спектакъла и изрази възхитата си от талантливите ученици от СУ „Христо Ботев“.

Театър „Българска армия“ представи постановката „Завещанието на целомъдрения женкар“ по случай 80-годишния юбилей на Васил Михайлов.
Зрителите го помнят като Сюлейман Ага, Стефан Стамболов, Хан Кубрат, Хан Крум, Манол Кехая, Дантон, както и в още много роли сред които ханове, царе, крале… Играл е полковник, генерал, държавник, политик, кмет, старшина, френски революционер, турски ага, боцман, артилерист, лесничей, поп, хирург… Но като емблема в неговия творчески път винаги остава ролята на Капитан Петко Войвода.
В края на представлението Тракийски клуб „Яни Попов“ поздрави актьора с емблематичната народна песен за Капитан Петко Войвода. Кметовете на с. Плевун и с. Свирачи – Таня Четелязова и Тянка Пехливанова поздравиха Васил Михайлов на сцената, а кметът на Община Ивайловград Диана Овчарова му връчи почетен плакет.

Източник: ОбА Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз май 20, 2018 12:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.