Стартира проект между общините Тополовград и Алпуллу, Турция

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 21, 2017 16:25

Стартира проект между общините Тополовград и Алпуллу, Турция

Акценти

  • С осъществяването на проекта се цели да се подобри проводимостта на реките Синаповска край село Синапово и Панкаркьой в турския град.

Свързани публикации

С работна среща между общините Тополовград и Алпуллу на 19 юни започнаха дейностите по проект “Подобряване на капацитета на общините Алпуллу  и Тополовград за превенция и ограничаване на последиците от наводнения в Беломорския басейн“. Той се финансира от Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество между България и Турция и е на стойност 551 770 лева, с продължителност 24 месеца.

На 20 юни се проведе пресконференция, на която присъстваха кметовете на общините Тополовград и Алпуллу – Божин Божинов и Саим Кирчи, координаторът от турска страна Назифе Ахмедова, официалният представител на турския град – Сали Чавуш, представители на медии, общински служители, гости. Пресконференцията откри заместник – кметът Маргарита Георгиева. Проектът представи координаторът Красимира Атанасова. Тя поясни, че с осъществяването на проекта се цели да се подобри проводимостта на реките Синаповска край село Синапово и Панкаркьой в турския град. Дейностите, които ще се извършат на няколко етапа се свеждат до почистване и разширяване на речните корита, изграждане на защитни диги. В турския град ще се изградят и два моста над реката. С ремонтно-възстановителните работи ще се осигури по-голяма сигурност на населението от двете селища, ще се намали риска от животозастрашаващи бедствия, осведомеността на живеещите край реките хора. Госпожа Атанасова уведоми още, че се предвижда строителните дейности да приключат за около 2 месеца. По проекта се предвижда и съвместно обучение за изграждане на капацитета на общинските служители и за повишаване на осведомеността на населението.

Кметът на Алпуллу благодари за гостоприемството и изказа увереност, че двата екипа ще реализират успешно проекта, който ще е от полза и за двете общини.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 21, 2017 16:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 936 преглеждания