Старица се усетила, ама пак я измамили

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2017 14:58

Старица се усетила, ама пак я измамили

Акценти

  • От полицията за пореден път предупреждават в никакъв случай да не изпълняват указания, в които се искат пари по телефона!

Свързани публикации

Вчера в полицията на Ямбол е постъпило заявление от възрастна жителка на града, станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че около 15:20 ч. получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за доктор. Той й съобщил, че на нейна близка е направена спешна операция и трябва да се платят 28 000 лева. Жената се усъмнила и прекъснала разговора. Малко след това се обадил друг мъж, който се представил за полицейски служител и я помолил да съдейства при задържането на телефонни измамници, като даде колкото има пари. Така въведена в заблуждение потърпевша хвърлила през терасата 3 960 лева на непознат. Часове по-късно разбрала, че е измамена и се обърнала за помощ към полицията.

За друг, подобен случай съобщават от полицията. При него 71-годишна старица от Димитровград е измамена по схемата „съдействие на полицията”, на потърпевшата й позвънил мъж, представил се за полицай. Жената събрала наличните си 500 лева и златни обеци и ги изхвърлила от терасата на апартамента си на улица „Хр.Смирненски”. След час, около 16 часа разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицейското управление.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2017 14:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.