Старица се усетила, ама пак я измамили

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2017 14:58

Старица се усетила, ама пак я измамили

Акценти

  • От полицията за пореден път предупреждават в никакъв случай да не изпълняват указания, в които се искат пари по телефона!

Свързани публикации

Вчера в полицията на Ямбол е постъпило заявление от възрастна жителка на града, станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че около 15:20 ч. получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за доктор. Той й съобщил, че на нейна близка е направена спешна операция и трябва да се платят 28 000 лева. Жената се усъмнила и прекъснала разговора. Малко след това се обадил друг мъж, който се представил за полицейски служител и я помолил да съдейства при задържането на телефонни измамници, като даде колкото има пари. Така въведена в заблуждение потърпевша хвърлила през терасата 3 960 лева на непознат. Часове по-късно разбрала, че е измамена и се обърнала за помощ към полицията.

За друг, подобен случай съобщават от полицията. При него 71-годишна старица от Димитровград е измамена по схемата „съдействие на полицията”, на потърпевшата й позвънил мъж, представил се за полицай. Жената събрала наличните си 500 лева и златни обеци и ги изхвърлила от терасата на апартамента си на улица „Хр.Смирненски”. След час, около 16 часа разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицейското управление.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2017 14:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама