Старите сгради продължават да бъдат опасни за хората

Милена Митева
От Милена Митева януари 16, 2016 17:15

Старите сгради продължават да бъдат опасни за хората

В редакцията на Сакарнюз се обади Иванка Петрова от Харманли. Жената изказа тревогите си от някои опасни сгради в града и най-вече от тази на бившата „Тютюнева промишленост“, на булевард „България.
От името на пешеходците жената сподели, че поставената преди няколко месеца сигнална лента на платното на улицата около рушащата се сграда вече липсва. Тя допълни, че макар и поставена на опасен участък е предпазвала пешеходците от колите.
В момента предвижването там е невъзможно, поради това, че паркиралите автомобили са тип лабиринт за движещите се в двете посоки хора.
„Има знак за забранено паркиране, а винаги има най-малко пет паркирали автомобила“, допълни госпожа Петрова.
След като изказа тревогите си, жената пожела да разбере какво правят институциите по тези проблеми и какво би предприела управата на града за опасните сгради. Екипът на Сакарнюз потърси отговорът на въпроса:
„Пешеходната лента, която бе на уличното платно на бул. „България“ до „Монопола“ е била премахната, защото е незаконосъобразна. Тя не е била съгласувана с КАТ и е опасна както за движението, така и за гражданите. Още в началото на мандата си кметът Мария Киркова се заела с проблема. Издирени са собствениците на всички опасни сгради и те са провели разговор с нея. Връчени им са им писма да вземат необходимите мерки. Те са дали уверения, че ще направят необходимото, сградите им да не бъдат опасни за пешеходците.“

Милена Митева
От Милена Митева януари 16, 2016 17:15
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Б.Борисов януари 16, 18:24

    Напишете SMS на премиера – веднага ще ВИ реши проблема.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.