Срещат бизнеса в Хасковски регион с ученици и родители

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 12, 2017 18:18

Срещат бизнеса в Хасковски регион  с ученици и родители

Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Хасково бе приета на 5 юли.
В съобщение от ОблА се казва, че тя е била гласувана от членовете на Областния съвет за развитие, свикан от областния управител Станислав Дечев. „Много са децата и учениците, които имат нужда от подкрепа, има деца със специални образователни потребности, има деца в риск, със здравословни проблеми и т.н.Затова към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход.

За да се реализира тази задача обаче, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване“. Това посочи в представянето на стратегията Иван Панайотов от РУО – Хасково. Според него много важно е освен за децата с проблеми, да се грижим и за даровитите и талантливи деца.
„Късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми. Затова все повече се работи за синхронизиране на местния бизнес с професионалното обучение“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Именно затова на тази среща сме избрали да обсъдим и възможностите за по-добро професионално образование и обучение, което напълно да съответства на нуждите на регионални бизнес“, подчерта той. Експертът от РУО Дарина Станчева, докладва за въвеждането на професионалното и дуално обучение в региона.
Пред Областния съвет за регионално развитие бяха представени и инвестиционните намерения на две от големите фирми – нови инвеститори в региона. „Язаки България“ изработва кабелни инсталации за водещи световни автомобилни гиганти. „СаБа“ произвежда осветителни инсталации за автомобили. „Това показва, че в региона все повече ще има нужда от кадри, които да работят в сферата на автомобилостроенето. Затова още от сега трябва да се помисли за паралелки, които да обучават тези кадри“, посочи областният управител на Хасково – Станислав Дечев, който инициира областен форум за презентация на регионалния бизнес.
На него пред ученици и родители всички фирми от региона могат да представят производствата си и да се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях, се казва в съобщението от ОбА.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 12, 2017 18:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.