Средствата от капачки отиват за лечението на дете

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 14, 2018 11:24

Средствата от капачки отиват за лечението на дете

Първата сума, получена от благотворителното събиране на пластмасови капачки вече е по сметката на малкия Дани от Харманли.
В инициативата на „Сакарнюз“ за събирането им, стартирала преди година, се включиха граждани, ученици, пенсионери и други. Пълните над 50 големи туби и чували, бяха изкупени от фирма „Екоест“ – Симеоновград, която ги плати много над пазарната цена. Количеството бе 95 кг, на стойност – 38 лв., но управителят Стефан Христов я закръгли на 50 лева.
Сумата е скромна, но тя е основание кампанията да продължи.
Точно преди една година „Сакарнюз“ започна събирането на капачки. С подкрепата на Тракийско дружество „Бойко Чавдаров“ – Харманли и благодарение на стотици, отзовали се граждани се стигна до натрупването им.
Първоначално нямахме определена кауза. Възнамерявахме да се включим в националната кампания на България – за закупуването на кувьози по болниците. След разговор с лице от “МБАЛ – Харманли”, стана ясно, че в болницата нямат нужда от такъв уред, тъй като в акушеро-гинекологичното отделение няма специалист, който да работи с него.
Затова средствата бяха дарени на Дани, който се нуждае от скъпоструващо лечение със стволови клетки в чужбина. За да има шанс, за по-добър живот малкото момче от Харманли трябва да се подложи на лечение в продължение на 4-5 години, а за целта му са нужни 36 000 $ годишно.

Училища и детски градини в Харманли се ангажираха с каузата на областния управител „Дари надежда вместо цвете“ за първия учебен ден. Учителите също са решили да помогнат на малкия Дани и призовават, средствата, които родители и деца са решили да отделят за да ги зарадват с цвете, да дарят в поставените кутии.

В инициативата за събиране на пластмасови капачки може да се включи всеки един от нас – нужни са няколко стари капачки – от прах за пране, омекотители, дезодоранти, безалкохолно, флумастери и кой каквото има, вместо да се изхвърлят на боклука, да се събират и предават.

Всеки, който иска да помогне за лечението на Дани, може да го направи по следната Дарителска банкова сметка:
IBAN : BG36 UNCR 7000 1523 3171 04 BGN
IBAN : BG95 UNCR 7000 1523 3171 09 EUR
BIC : UNCRBGSF
Банка: UniCredit Bulbank
Титуляр: Йордан Свиленов Колев

Дани

Дани

Внесената сума

Внесената сума

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 14, 2018 11:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.