Сребро за близо 30 000 конфискуваха на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2016 12:37

Сребро за близо 30 000 конфискуваха на митницата

Акценти

  • От началото на годината на Капитан Андреево са задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност четвърт милион лева.

Свързани публикации

За над 7 кг сребърни изделия за над 29 807 лева са задържали митничари на Капитан Андреево. Това съобщение идва от техния пресцентар. В него се казва, че накитите са открити в автобус със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Сърбия. Шофьорът и пътниците не акламирали нищо, а митническите служители са селектирали превозното средство за пролъчване с рентгенова апаратура. Разгледали са подробно съмнителни участъци в тавана. След последвалата проверка във външното тяло на климатика са открити 10 кутии с изделия от бял метал. От скривалището са извадени 232 чифта обеци, 241 синджира, 269 пръстена, 88 гривни, 303 медальона, 4 часовника, както и 8 синджира със сребърен накрайник и 7 гривни със сребърен накрайник. Общото тегло на сребърните накити е 7,701 кг на обща стойност 29 807 лева, според направената от вещо лице експертиза.
Бижутата са задържани. Задържан е и шофьорът на автобуса, сръбски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково, се казва в съобщението.
Следва и равносметката, от която става ясно, че от началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са открили и задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност четвърт милион лева.

Снимки: Митници

srebro-7kg (2)

Сребро за близо 30 000 конфискуваха на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2016 12:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са отбелязани с*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.