Сръчковци изработиха първомартенска украса за своя град

Милена Митева
От Милена Митева март 10, 2017 09:35

Сръчковци изработиха  първомартенска украса за своя град

Деца изработиха украсата за Харманли в детска работилница. В „Сръчкомания“ за 4 дена малки и големи сътвориха мартеници, с които в Градът на Белоногата на няколко места се появиха бели и червени плетива.
„В работилницата за мартеници, децата с удоволствие творят върху големи топки от стиропор, влагат фантазия и творчество,“ написаха организаторите във Фейсбук страницата на Културния център. Освен че в работилницата децата се забавлявали, те имали възможност да научат и много нови неща за символиката и значението на преплетените бели и червени конци, с които се кичат хората през първия ден на месец март.
Родителите на малчуганите приветствали идеята на община Харманли и дори помагали с усмивка в изработването на символите в бяло и червено, с които бе украсен града в навечерието на 1 март“, написаха от екипа.
Въпреки големия брой „сръчковци”, от персонала на Културния център и читалищна библиотека осигурили за всеки посетител място и творчески материали.

Първомартенската „Сръчкомания” започна на 20 февруари и продължи до 24-ти, а часовете за детско творчество бяха от  16.00 до 18.00 часа. 

Милена Митева
От Милена Митева март 10, 2017 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама