Спряха делото за наводнението в село Бисер

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 29, 2017 08:02

Спряха делото за  наводнението в село Бисер

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 4/35, 27-21 януари 2017

Свързани публикации

Наказателното производство за причините за наводнението в село Бисер, е спряно с постановление на Районна прокуратура-Пловдив. Задължително е да се извърши разпит на три лица, които имат качество на пострадали и на които прокуратурата е длъжна да разясни правата им, информират от Апелативното обвинение.
В разследването е установено, че и трите лица се намират в чужбина, поради което до издирването им прокурорът е спрял наказателното производство. На 11 януари 2017 г. делото е изпратено във Върховна касационна прокуратура, където се намира в момента.
Разследването се е водило от екип от следователи от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив. Делото съдържа над 6 000 листа или 26 тома, като в три от томовете е приложена комплексната оценъчна експертиза, по която вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи и са дали заключение за размера на причинените вреди на всеки пострадал, тъй като това се предвижда от състава на престъплението, за което се води разследването.
Разпитани са над 600 свидетели, приложени са документи и заключенията на две комплексни технически и осем съдебно-медицински експертизи.
Първоначално делото се е водило около година от прокуратурата в Хасково, след това е било изпратено по компетентност във Военна-окръжна прокуратура-Пловдив, където е било за същия период от време, след което е изпратено във Върховна касационна прокуратура и по разпореждане на главния прокурор е било възложено за наблюдение на Районна прокуратура-Пловдив.
Природното бедствие отне живота на 8 души в селото.

Делото за бедственото наводнение през 2012 г. в Харманли ще се гледа в Кърджали. Всички съдии в Града на Белоногата са си направили отвод по казуса, защото сградата на съда също е пострадала от стихията.
Разследването бе водено от Окръжна следствена служба и наблюдавано от Районна прокуратура- Харманли, която го е прекратила. Последвала е жалба, а магистратите в Кърджали са постановили, че делото трябва да влезе в съда.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 29, 2017 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.