Спортни занимания “кипят” на открито и закрито

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2020 06:20

Спортни занимания “кипят”  на открито и закрито

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Спортните занимания в Града на Белоногата пукат по шевовете зали и изпълниха откритите терени. Всички клубове възстановиха занимания, а радостта на любителите на спорта е огромна от това.
В момента в клуба по лека атлетика при Димитър Карамфилов тренират 40 възпитаници. Най-малките от тях полагат усилия три пъти в седмицата, а големите – ежедневно. Някои тренират двуразовo, за да влезнат във форма по-бързо.
От месец февруари лекоатлетическият клуб „Хеброс“ е приет и параолимпиецът Георги Киряков от Тополовград. Под ръководството на новия си треньор Димитър Карамфилов той се подготвя за олимпиадата в Токио, където ще се състезава в две дисциплини – хвърляне на копие и тласкане на гюле.
„Упорит е, надъхан e, и иска да постига резултати“, казва новият му наставник.
Треньорите, под чието ръководство е бил Киряков преди да стане част от състава на „Хеброс“, са : професор Георги Стойков (рекордьор на копие) и бившата световна шампионка на диск Светла Миткова от Казанлък.
В клуб по бойни изкуства „Будо“ активните занимания започнаха. Бойните изкуства за малките възпитаници се провеждат в понеделник, сряда и петък от 17:00 часа.
Функционалните тренировки ще бъдат на открито в понеделник, сряда и петък от 18:00 до 19:00 и от 19:00 до 20:00 ч., а във вторник и четвъртък само от 19:20 часа.
Заниманията по йога са вторник и четвъртък от 17:45 ч. в залата. В събота тренировките ще бъдат от 11:00 часа в залата на клуба.
За възрастните се издава график за индивидуални посещения през целия ден, съгласувани с ръководителя на клуба.
Клубовете по хокей на трева също започнаха заниманията си. Спортистите от СКХТ „Хеброс“ се събират три дни в седмицата, на малки групи. Децата до 12 и до 14 години са ръководени от треньорите Иван Кузманов и Васил Овчаров.
КХТ „Вълците“ също са на терен на тенис кортовете. От 18:00 часа са децата до 12 години, а от 19:00 часа до 14:00 години.
Футболистите от Града на Белоногата също започнаха възстановяването на своята спортна подготовка. Треньорите са изготвили графици за малки и големи, а радостта от завръщането на терена е огромна за всички.

Георги Киряков е девет пъти „Спортист на годината“ на Тополовград. През 2019 г. стана носител на Грант при на Италия в гр. Гросето със спечелени златни медали в дисциплините различни дисциплини от лека атлетика, една от които “Хвърляне на копие”. Има бронз в дисциплината “Тласкане на гюле”. Спортистът получи златен медал на държавно първенство при вдигането на тежести, сребърен медал при тенис на маса и 11-то място на Световното първенство в Дубай, Обединени арабски емирства, в тласкането на гюле.

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2020 06:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.