Спортни занимания “кипят” на открито и закрито

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2020 06:20

Спортни занимания “кипят”  на открито и закрито

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Спортните занимания в Града на Белоногата пукат по шевовете зали и изпълниха откритите терени. Всички клубове възстановиха занимания, а радостта на любителите на спорта е огромна от това.
В момента в клуба по лека атлетика при Димитър Карамфилов тренират 40 възпитаници. Най-малките от тях полагат усилия три пъти в седмицата, а големите – ежедневно. Някои тренират двуразовo, за да влезнат във форма по-бързо.
От месец февруари в лекоатлетическият клуб „Хеброс“ е приет и параолимпиецът Георги Киряков от Тополовград. Под ръководството на новия си треньор Димитър Карамфилов той се подготвя за олимпиадата в Токио, където ще се състезава в две дисциплини – хвърляне на копие и тласкане на гюле.
„Упорит е, надъхан e, и иска да постига резултати“, казва новият му наставник.
Треньорите, под чието ръководство е бил Киряков преди да стане част от състава на „Хеброс“, са : професор Георги Стойков (рекордьор на копие) и бившата световна шампионка на диск Светла Миткова от Казанлък.
В клуб по бойни изкуства „Будо“ активните занимания започнаха. Бойните изкуства за малките възпитаници се провеждат в понеделник, сряда и петък от 17:00 часа.
Функционалните тренировки ще бъдат на открито в понеделник, сряда и петък от 18:00 до 19:00 и от 19:00 до 20:00 ч., а във вторник и четвъртък само от 19:20 часа.
Заниманията по йога са вторник и четвъртък от 17:45 ч. в залата. В събота тренировките ще бъдат от 11:00 часа в залата на клуба.
За възрастните се издава график за индивидуални посещения през целия ден, съгласувани с ръководителя на клуба.
Клубовете по хокей на трева също започнаха заниманията си. Спортистите от СКХТ „Хеброс“ се събират три дни в седмицата, на малки групи. Децата до 12 и до 14 години са ръководени от треньорите Иван Кузманов и Васил Овчаров.
КХТ „Вълците“ също са на терен на тенис кортовете. От 18:00 часа са децата до 12 години, а от 19:00 часа до 14:00 години.
Футболистите от Града на Белоногата също започнаха възстановяването на своята спортна подготовка. Треньорите са изготвили графици за малки и големи, а радостта от завръщането на терена е огромна за всички.

Георги Киряков е девет пъти „Спортист на годината“ на Тополовград. През 2019 г. стана носител на Грант при на Италия в гр. Гросето със спечелени златни медали в дисциплините различни дисциплини от лека атлетика, една от които “Хвърляне на копие”. Има бронз в дисциплината “Тласкане на гюле”. Спортистът получи златен медал на държавно първенство при вдигането на тежести, сребърен медал при тенис на маса и 11-то място на Световното първенство в Дубай, Обединени арабски емирства, в тласкането на гюле.

Милена Митева
От Милена Митева май 31, 2020 06:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама