Спортни секции отново отварят врати за желаещи

Милена Митева
От Милена Митева септември 24, 2017 07:34

Спортни секции отново отварят врати за желаещи

Спортен клуб „Будо” – Харманли, сформира нова група за деца от 6-12 години, за спортни занимания на база на бойните изкуства. Занятията ще се водят понеделник, сряда и петък от 17,30 ч. в малкия салон на СУ ”Неофит Рилски” от сенсей Господин Бабамов.
„От 25 септември всички, решили да спортуват, могат за заповядат в залата”, каза треньорът. „Те ще продължават един час, до 15 юни”, допълни той.
Целта на този вид спорт е да могат децата физически да се развиват, да се социализират и да бъде изградена дисциплина и самодисциплина, която да им бъде полезна по-нататък в живота.
Методиките, които се прилагат за най-малките, имат и оздравителен ефект. В учебно-тренировъчния процес ще бъдат отделени децата, които имат спортно състезателни умения и качества.
Новост, която се предлага за юноши и младежи, ще бъдат занимания с кик бокс. Те ще се провеждат през същите дни от 18,30 часа в същата зала. Заниманията в този вид се съчетават с тези на кудо, защото този спорт съчетава в себе си елементи и технически прийоми от няколко вида бойни спортове.
През тази година ще продължат и заниманията по йога водени от Господин Бабамов. Те ще бъдат във вторник и четвъртък от 17,45 часа във физкултурния салон на НУ ”Алеко Константинов”. От опита на клуба се установи, че тя е посещавана от хора с проблеми на опорно-двигателния апарат. Тези, които редовно посещават това занимание, имат здравословни подобрения. Правилно избраните упражнения спомагат и за общо физическото състояние на участниците.
Някои посещават заниманията и за моделиране на тялото, тъй като много от упражненията изискват доста физически усилия.
Желаещите да се занимават с карате могат да посетят и секцията по Окинава карате в Центъра за работа с деца в дните понеделник, сряда и четвъртък от 18,30 часа. Ръководител ще бъде Кирил Халваджиев.

Милена Митева
От Милена Митева септември 24, 2017 07:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама