Спортни секции отново отварят врати за желаещи

Милена Митева
От Милена Митева септември 24, 2017 07:34

Спортни секции отново отварят врати за желаещи

Спортен клуб „Будо” – Харманли, сформира нова група за деца от 6-12 години, за спортни занимания на база на бойните изкуства. Занятията ще се водят понеделник, сряда и петък от 17,30 ч. в малкия салон на СУ ”Неофит Рилски” от сенсей Господин Бабамов.
„От 25 септември всички, решили да спортуват, могат за заповядат в залата”, каза треньорът. „Те ще продължават един час, до 15 юни”, допълни той.
Целта на този вид спорт е да могат децата физически да се развиват, да се социализират и да бъде изградена дисциплина и самодисциплина, която да им бъде полезна по-нататък в живота.
Методиките, които се прилагат за най-малките, имат и оздравителен ефект. В учебно-тренировъчния процес ще бъдат отделени децата, които имат спортно състезателни умения и качества.
Новост, която се предлага за юноши и младежи, ще бъдат занимания с кик бокс. Те ще се провеждат през същите дни от 18,30 часа в същата зала. Заниманията в този вид се съчетават с тези на кудо, защото този спорт съчетава в себе си елементи и технически прийоми от няколко вида бойни спортове.
През тази година ще продължат и заниманията по йога водени от Господин Бабамов. Те ще бъдат във вторник и четвъртък от 17,45 часа във физкултурния салон на НУ ”Алеко Константинов”. От опита на клуба се установи, че тя е посещавана от хора с проблеми на опорно-двигателния апарат. Тези, които редовно посещават това занимание, имат здравословни подобрения. Правилно избраните упражнения спомагат и за общо физическото състояние на участниците.
Някои посещават заниманията и за моделиране на тялото, тъй като много от упражненията изискват доста физически усилия.
Желаещите да се занимават с карате могат да посетят и секцията по Окинава карате в Центъра за работа с деца в дните понеделник, сряда и четвъртък от 18,30 часа. Ръководител ще бъде Кирил Халваджиев.

Милена Митева
От Милена Митева септември 24, 2017 07:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.