Спортисти ще се борят на финала на „А1 атлетика за младежи“

Милена Митева
От Милена Митева август 9, 2019 15:38

Спортисти ще се борят на финала на  „А1 атлетика за младежи“

Двама възпитаници на СКЛА „Хеброс“ записаха отлични резултати преди финалния етап на „А1 атлетика за младежи“.
Симона Георгиева отново грабна титлата на трибой в поредния кръг от тази надпревара. Тя бе безапелационна в спринта на 60 м с лично постижение от 7,91сек.
В дисциплината дълъг скок метърът отчете 5,05 м, само на 1 см от личния си резултат, с който също остави конкуренцията след себе си. Възпитаничката на Димитър Карамфилов води в генералното класиране до момента.
Успешно се представи и Станислав Колев. Той получи сребърния медал в трибоя. Атлетът пробяга 800 м за 2,29 мин. С втори места се записа и на скок дължина – 5,05 м и на 60 м – 8,20 сек.
Спортистите бяха наградени лично от президента на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и олимпийския, европейски и балкански шампион за юноши на чук Валентин Андреев.

Още двама атлети постигнаха лични резултати в състезанието. Ивомир Иванов направи лично постижение на дълъг скок – 4,49м. Той пробяга за 8,50 сек разстоянието от 60 м и стана девети в класирането. Десислава Георгиева записа лично постижение на 60 м, които пробяга за 9,00 сек. Тя успя да подобри резултатите си и на дълъг скок и 600 метра. В крайното класиране бе на петнадесето място. Тези двама лекоатлети са с две години по-малки от своите конкуренти. Според треньора представянето им е добро.

Милена Митева
От Милена Митева август 9, 2019 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама