Спортисти ще се борят на финала на „А1 атлетика за младежи“

Милена Митева
От Милена Митева август 9, 2019 15:38

Спортисти ще се борят на финала на  „А1 атлетика за младежи“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #30/159, 9-15 август 2019 г.

Свързани публикации

Двама възпитаници на СКЛА „Хеброс“ записаха отлични резултати преди финалния етап на „А1 атлетика за младежи“.
Симона Георгиева отново грабна титлата на трибой в поредния кръг от тази надпревара. Тя бе безапелационна в спринта на 60 м с лично постижение от 7,91сек.
В дисциплината дълъг скок метърът отчете 5,05 м, само на 1 см от личния си резултат, с който също остави конкуренцията след себе си. Възпитаничката на Димитър Карамфилов води в генералното класиране до момента.
Успешно се представи и Станислав Колев. Той получи сребърния медал в трибоя. Атлетът пробяга 800 м за 2,29 мин. С втори места се записа и на скок дължина – 5,05 м и на 60 м – 8,20 сек.
Спортистите бяха наградени лично от президента на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и олимпийския, европейски и балкански шампион за юноши на чук Валентин Андреев.

Още двама атлети постигнаха лични резултати в състезанието. Ивомир Иванов направи лично постижение на дълъг скок – 4,49м. Той пробяга за 8,50 сек разстоянието от 60 м и стана девети в класирането. Десислава Георгиева записа лично постижение на 60 м, които пробяга за 9,00 сек. Тя успя да подобри резултатите си и на дълъг скок и 600 метра. В крайното класиране бе на петнадесето място. Тези двама лекоатлети са с две години по-малки от своите конкуренти. Според треньора представянето им е добро.

Милена Митева
От Милена Митева август 9, 2019 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама