Спортисти “разпокъсаха” силите си между две състезания

Милена Митева
От Милена Митева юни 12, 2017 07:56

Спортисти “разпокъсаха”  силите си между две състезания

Атлети от Града на Белоногата трябваше да мерят сили на две състезания. От 1 – 4 юни те се явиха на Национален шампионат за юноши девойки до 16 години във Велико Търново. За да не пропуснат и Ученическите игри в Сливен на 3-4 юни, на който да представят отбора на СУ „Неофит Рилски,” част от състезателите заминаха за там през втория ден, за да покажат, че може да побеждават и на два стадиона едновременно.
В старата столица на България Анелия Асенова извоюва златен медал на висок скок с постижение 159 см.
С две бронзови отличия се записаха на това състезание Ивет Тодорова и Виктория Недева. Ивет преодоля 4,88 метра в дисциплината дълъг скок, а Виктория тласна гюлето на 10,33 метра от първи опит.
Много добро представяне при момичета и момчета на четирибой показа Божидар Саръбоюков, който се класира на шесто място от 80 атлети.
Състезанието във Велико Търново ще се запомни и с много призови места и лични резултати.
Бивши спортисти от отбора на Харманли също се представиха на ниво.
Спортист номер едно за 2015 година Габриела Петрова завоюва два златни медала на дълъг и троен скок.
Росен Карамфилов стана шампион при хвърляне на диск. Резултатът му бе 52,52 см. Той застана на златната стълбица преборвайки конкуренция от 29 атлета.
Галина Николова стана втора на висок скок. Ива Димова се окичи също със сребро след като бяга 400 метра с препятствия. Милко Гемеджиев стана четвърти на висок скок и осми на дълъг.
На Ученическите игри в Сливен тимът на СУ „Неофит Рилски” се класира на седмо място. Той бе в състав: Силвия Георгиева, Ивет Тодорова, Николета Стоянова, Виктория Недева, Габриела Георгиева, Михаела Тодорова, Анна- Мария Тодорова и Антония Тонева.
Отборът не успя да застане на по-челна позиция, както го правеше всяка година досега. Причината е, че Ивет, Силвия и Виктория пропуснаха важните дисциплини от първия ден, на които трябваше да завоюват повече точки, защото бяха във Велико Търново. Те бяха бягане 100 метра, тласкане на гюле, щафета, висок скок и 400 м.
На 10-11 юни в Сливен на Ученическите игри ще устастват лекоатлетите от 5-7 клас на училище “Иван Вазов” – Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева юни 12, 2017 07:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама