Спортисти представиха града и страната ни на Световно първенство

Милена Митева
От Милена Митева май 28, 2019 07:41

Спортисти представиха града и  страната ни на Световно първенство

Спортисти от Харманли взеха участие на Световно ученическо първенство по лека атлетика в Сплит, Хърватия. Състезанието се проведе от 13 до 19 май и на него участие взеха над 100 отбора от 29 странни в целия свят.
В общото класиране при момичетата тимът на Габриела Георгиева, Ивет Тодорова, Михаела Тодорова, Виктория Недева, Силвия Георгиева и Петя Петкова стана на 21-во място от 23 отбора. Момичетата показаха по-добри резултати само от тимовете на Алжир и Индия, които заеха последните места в класирането.
Конкуренцията на състезанието на световно ниво бе жестока. Лекоатлетите взели участие в него участваха в пет дисциплини: спринт на къси разстояния – 100, 200 и 400 метра, средни разстояния – 800 и 1500 метра, бягане с препятствия на 100 и 300 метра, скокове по избор – дълъг, висок, троен и овчарски, хвърляне на копие, диск, гюлле и чук, и щафета 100, 200, 300 и 400 метра.
Отборите от Харманли са 12 пъти шампиони на страната на Ученическите игри по лека атлетика. Всяка една победа им дава правото да участват в надпреварата на световно ниво.
Участието в състезанието на световно ниво се финансира със собствени средства и спонсори, Министерството на младежта и спорта поема само таксите за участие.
За заминаването на състезателите от Града на Белоногата тази година финансово помогна Община Харманли. От там отпуснаха 3 000 лв. за пребиваването на децата в чуждата страна, както й осигуриха превоза до летището и обратно.
От СУ „Неофит Рилски“ отделиха 700 € евро за разходи. Сдружение „Бизнесът за Харманли“ отдели сума, с която бяха закупени екипи за харманлийските момичета.

Милена Митева
От Милена Митева май 28, 2019 07:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.