Спортисти представиха града и страната ни на Световно първенство

Милена Митева
От Милена Митева май 28, 2019 07:41

Спортисти представиха града и  страната ни на Световно първенство

Спортисти от Харманли взеха участие на Световно ученическо първенство по лека атлетика в Сплит, Хърватия. Състезанието се проведе от 13 до 19 май и на него участие взеха над 100 отбора от 29 странни в целия свят.
В общото класиране при момичетата тимът на Габриела Георгиева, Ивет Тодорова, Михаела Тодорова, Виктория Недева, Силвия Георгиева и Петя Петкова стана на 21-во място от 23 отбора. Момичетата показаха по-добри резултати само от тимовете на Алжир и Индия, които заеха последните места в класирането.
Конкуренцията на състезанието на световно ниво бе жестока. Лекоатлетите взели участие в него участваха в пет дисциплини: спринт на къси разстояния – 100, 200 и 400 метра, средни разстояния – 800 и 1500 метра, бягане с препятствия на 100 и 300 метра, скокове по избор – дълъг, висок, троен и овчарски, хвърляне на копие, диск, гюлле и чук, и щафета 100, 200, 300 и 400 метра.
Отборите от Харманли са 12 пъти шампиони на страната на Ученическите игри по лека атлетика. Всяка една победа им дава правото да участват в надпреварата на световно ниво.
Участието в състезанието на световно ниво се финансира със собствени средства и спонсори, Министерството на младежта и спорта поема само таксите за участие.
За заминаването на състезателите от Града на Белоногата тази година финансово помогна Община Харманли. От там отпуснаха 3 000 лв. за пребиваването на децата в чуждата страна, както й осигуриха превоза до летището и обратно.
От СУ „Неофит Рилски“ отделиха 700 € евро за разходи. Сдружение „Бизнесът за Харманли“ отдели сума, с която бяха закупени екипи за харманлийските момичета.

Милена Митева
От Милена Митева май 28, 2019 07:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.