Спортисти от „Хеброс“ на челни места след републиканско състезание

Милена Митева
От Милена Митева декември 1, 2019 11:11

Спортисти от „Хеброс“ на челни места след републиканско състезание

Лекоатлетите на СКЛА „Хеброс“ – Харманли заслужиха челни места от втори кръг на атлетическата лига „Го кидс“. Възпитаниците, които записаха най-големи успехи в тази надпревара са Симона Георгиева и Божидар Саръбоюков.
Георгиева завоюва златен на 60 метра с убедителна победа от 8,12 сек над съперничката си от „Ботев“ – Пловдив. На скок дължина спортистката от Града на Белоногата отново се съревновава със същата конкурентка. Тя записа успешните 5,00 метра, но разлика между двете бе 4 сантиметра, с което си размениха местата в това класиране.
Божидар Саръбоюков записа успехи за златен медал в скока на дължина с резултат 6,11 метра. Момчето стана на второ място на 60 метра с препятствия.
Станислав Колев е със сребърен медал след като участва в 60 метра препятствано бягане. На същата позиция бе Иванина Иванова.
Габриела Георгиева се окичи с бронзов медал след успешен скок на дължина.
От по-малките по възраст спортисти най-добре се представи Марая Христова. Тя е със две сребърни отличия за 60 метра гладко бягане и скок от място. Димитър Ангелов заслужи сребърен медал на 60 метра гладко бягане.
Ангел Атанасов взе своя дебютен медал – бронзов в същата дисциплина.
Десислава Георгиева е четвърта на скок от място с 2,15 метра. Един сантимтър я раздели от медалите.
Радослав Тодоров скочи 4,36 метра при скока на дължина и това му донесе бронзово отличие. Резултатът на Ивомир Иванов е 4,30 метра. И двете момчета загубиха преднина в последните си опити.
Треньорите Димитър Карамфилов и Иван Еджиев са доволни от представянето на децата, въпреки трудните условия при които се подготвят на открито.
В тази надпревара участваха над 800 деца. „Хеброс“ участва с 23 състезатели.
Следващото състезание ще бъде на 21 декември, събота в „Асикс Арена“. Тогава ще се проведе трети кръг от веригата, а на него ще се съревновават състезателите с най-големи шансове за успех в генералното класиране.

Милена Митева
От Милена Митева декември 1, 2019 11:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.