Спортен модел клуб „Емил Димитров“ приключи състезателния сезон повече от отлично

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2017 07:57

“2017 година ще остане паметна в богатата история на клуб по корабомосделизъм. След като през 2016-та успяхме да изпратим за първи път двама свои състезатели на европейското първенство в секция „М“ моторни модели/водна формула/, където завоювахме пето място в клас F3E, то през тази спортно състезателна година взехме участие с шест състезателя на световното първенство в секция „М“, провело се от17 до 28 август в унгарския град Надканижа. Това световно първенство беше отлично за Българския национален отбор. На три пъти 19 страни от света изслушаха националния химн на България. Спечелени бяха още три сребърни и един бронзов. И нашите състезатели се представиха отлично макар и да бяха дебютанти на такъв форум. Най-добро класиране постигна най-малкият участник в националния отбор и знаменосец на световното, петокласникът Ангел Панайотов, в клас F1 15 ccm – четвърто място при юношите, в майсторския клас F3E с резултат от 138.288 точки се нареди на 9 място. В тандем с Евгени Георгиев в изцяло харманлийски отбор се класираха на 8 място в клас ECO expert team, а в по малкия клас ECO mini expert заедно с Габровски състезател се наредиха на 12 място. Евгени Георгиев се състезава в общо пет класа, като успя да запише още едно престижно класиране 11 място в клас mini mono 1.
Останалите представители се представиха достойно. Младежите Тодор Стоянов и Емил Димитров също участваха като харманлийски отбор – България II, и се класираха на 18 място в ECO mini expert team мъже.
Другите двама участници Георги Георгиев и Пламен Панайотов, бяха и основните механици на състезателите. За всички тях това участие беше от голяма полза, защото свериха часовниците, направиха нови познанства и придобиха повече самочувствие.
Следващото голямо признание за нашия клуб бе включването на шестима юноши в националния отбор на България в класи „С“ , за участие в 13 европейски шампионат за корабни модели. От 2 до 9 септември, 2017 г. в град Каварна на европейския шампионат участие взеха юношите Димитър Иванов, Максим Гочев, Ангел Димитров и Тодор Благоев в клас „С6А“ ; Дарко Тачев и Слави Славеев в клас „С 8“.
На шампионата бяха показани 164 корабни модела от 11 държави. Българският национален отбор и тук се представи достойно, като спечели 9 златни, 12 сребърни и 13 бронзови медала. В това успешно представяне се включиха и двама харманлийски юноши – Дарко Тачев, с модел на риболовна гемия „ELKE“ и Слави Славеев с краболовен кораб „TUN“12, които спечелиха бронзови медали. С това представяне нашите състезатели доказаха, че са сред водещите в България.
От 2 до 4 септември, 2017 г. на язовир Батак се проведе заключителното състезание за секции „М“ и „S“. Участие взеха шестима харманлийски състезатели, като завоюваха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов.
Ден след откриване на учебната година четвъртият от световното първенство по корабомоделен спорт Ангел Панайотов спечели бронзов медал от първенството на автомоделистите. С това бе сложена и точка на тази успешна за нашия клуб спортно състезателна година.
Искам да благодаря на общинското ръководство за разбирането и помощта при осигуряването на нужните финансови средства за участието на нашия клуб на двете най-големи първенства в нашия спорт за тази година.
Пожелавам на всички клубове в Харманли да постигнат такива и по големи успехи в техните първенства. Когато се вее Българския трибагреник и звучи химнът няма значение в какво направление е, по важно е, че се представя България, региона и града пред Европа и Света.

Председател: зт. мс. Веселин Димитров

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2017 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.