Спортен модел клуб „Емил Димитров“ приключи състезателния сезон повече от отлично

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2017 07:57

“2017 година ще остане паметна в богатата история на клуб по корабомосделизъм. След като през 2016-та успяхме да изпратим за първи път двама свои състезатели на европейското първенство в секция „М“ моторни модели/водна формула/, където завоювахме пето място в клас F3E, то през тази спортно състезателна година взехме участие с шест състезателя на световното първенство в секция „М“, провело се от17 до 28 август в унгарския град Надканижа. Това световно първенство беше отлично за Българския национален отбор. На три пъти 19 страни от света изслушаха националния химн на България. Спечелени бяха още три сребърни и един бронзов. И нашите състезатели се представиха отлично макар и да бяха дебютанти на такъв форум. Най-добро класиране постигна най-малкият участник в националния отбор и знаменосец на световното, петокласникът Ангел Панайотов, в клас F1 15 ccm – четвърто място при юношите, в майсторския клас F3E с резултат от 138.288 точки се нареди на 9 място. В тандем с Евгени Георгиев в изцяло харманлийски отбор се класираха на 8 място в клас ECO expert team, а в по малкия клас ECO mini expert заедно с Габровски състезател се наредиха на 12 място. Евгени Георгиев се състезава в общо пет класа, като успя да запише още едно престижно класиране 11 място в клас mini mono 1.
Останалите представители се представиха достойно. Младежите Тодор Стоянов и Емил Димитров също участваха като харманлийски отбор – България II, и се класираха на 18 място в ECO mini expert team мъже.
Другите двама участници Георги Георгиев и Пламен Панайотов, бяха и основните механици на състезателите. За всички тях това участие беше от голяма полза, защото свериха часовниците, направиха нови познанства и придобиха повече самочувствие.
Следващото голямо признание за нашия клуб бе включването на шестима юноши в националния отбор на България в класи „С“ , за участие в 13 европейски шампионат за корабни модели. От 2 до 9 септември, 2017 г. в град Каварна на европейския шампионат участие взеха юношите Димитър Иванов, Максим Гочев, Ангел Димитров и Тодор Благоев в клас „С6А“ ; Дарко Тачев и Слави Славеев в клас „С 8“.
На шампионата бяха показани 164 корабни модела от 11 държави. Българският национален отбор и тук се представи достойно, като спечели 9 златни, 12 сребърни и 13 бронзови медала. В това успешно представяне се включиха и двама харманлийски юноши – Дарко Тачев, с модел на риболовна гемия „ELKE“ и Слави Славеев с краболовен кораб „TUN“12, които спечелиха бронзови медали. С това представяне нашите състезатели доказаха, че са сред водещите в България.
От 2 до 4 септември, 2017 г. на язовир Батак се проведе заключителното състезание за секции „М“ и „S“. Участие взеха шестима харманлийски състезатели, като завоюваха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов.
Ден след откриване на учебната година четвъртият от световното първенство по корабомоделен спорт Ангел Панайотов спечели бронзов медал от първенството на автомоделистите. С това бе сложена и точка на тази успешна за нашия клуб спортно състезателна година.
Искам да благодаря на общинското ръководство за разбирането и помощта при осигуряването на нужните финансови средства за участието на нашия клуб на двете най-големи първенства в нашия спорт за тази година.
Пожелавам на всички клубове в Харманли да постигнат такива и по големи успехи в техните първенства. Когато се вее Българския трибагреник и звучи химнът няма значение в какво направление е, по важно е, че се представя България, региона и града пред Европа и Света.

Председател: зт. мс. Веселин Димитров

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2017 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.