СОУ “Неофит Рилски“ се включи в кампания „Капачки в действие“

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 11, 2015 07:27

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 41/642, година XIII, 6-12 ноември 2015

Свързани публикации

Харманли | Ивана Колева |

СОУ „Неофит Рилски“ се включи в благотворителната кампания „Капачки в действие“ и вече около две седмици ученици и учители обединяват усилия за добрата кауза. За целта из училището са поставени няколко пластмасови 10-литрови шишета с изрязана дупка, в която да се пускат капачките. Няма нужда да са само капачки от бутилки, могат да бъдат и от перилни препарати или какъвто и да е друг тип капачки, стига да са пластмасови.

Кампанията „Капачки в действие“ е създадена през 2013 година в град Сараево и вече се е разпространила из цяла Европа. Подкрепяна е от фондацията „Идея в действие“. Целта е да се съберат възможно най-много пластмасови капачки, като за всеки тон събрани, ще бъдат дарени за купуването на електрически уреди за дом за деца, лишени от родителска грижа. Зелената кампания вече дава резултати след събраните 13 тона капачки. Те ще се превърнат в нова пералня за ЦНСТ в гр. Карлово.
Идеята на кампанията е нестандартна. Тя не е само за да се дарят електрически уреди на нуждаещите се, а и да научат хората да опазват околната среда, чрез разделно събиране на отпадъците.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 11, 2015 07:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.