Социални отнеха четири деца от семейство

Милена Митева
От Милена Митева ноември 11, 2018 07:36

Социалните служби отнеха четири деца от ромско семейство в Харманли. Това стана, след като при тях е регистриран трети смъртен случай. При него бебе на 15 дни почина от белодробна инфекция. Случаят е регистриран на 2 ноември, петък, в Харманли.
Сигналът е бил по-даден на телефон 112 от бащата на детето, който го е предал на екип с линейка на бензиностанция в Харманли в критично състояние. То е било настанено в Хасковска болница, където е починало. То е на 15 дни.
„Ромите имат общо 12 деца. Последният случай на смърт преди този е от 2012-та година. Тогава семейството е живеело в симеоновградското село Константиново. Според експертизата 15 месечното бебе е било болно и недохранено. Тогава социалните отнели останалите 5 деца на семейството и ги предали на вуйна им. По-късно те са вписани в регистъра за осиновяване.
Междувременно в семейството са се родили нови 5 деца, а през 2016 година то се премества в Харманли. Тогава социалните получили сигнал, че едно от децата, което е на 1 месец, не наддава и започнали наблюдение. Година по-късно анализът показал, че всичко е наред и семейството се грижи добре за децата си“, информира Нова телевизия. До тази година, когато на 2 ноември почина и трето в това семейство дете. Причината за смъртта е белодробна инфекция, според лекарите.
Останалите четири живи деца на семейството ще бъдат отнети и предадени на приемни семейства. Решението е на социалните служби, които на 5 ноември са свикали координационен съвет по случая.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 11, 2018 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама