Социални отнеха четири деца от семейство

Милена Митева
От Милена Митева ноември 11, 2018 07:36

Социални отнеха четири деца от семейство

Социалните служби отнеха четири деца от ромско семейство в Харманли. Това стана, след като при тях е регистриран трети смъртен случай. При него бебе на 15 дни почина от белодробна инфекция. Случаят е регистриран на 2 ноември, петък, в Харманли.
Сигналът е бил по-даден на телефон 112 от бащата на детето, който го е предал на екип с линейка на бензиностанция в Харманли в критично състояние. То е било настанено в Хасковска болница, където е починало. То е на 15 дни.
„Ромите имат общо 12 деца. Последният случай на смърт преди този е от 2012-та година. Тогава семейството е живеело в симеоновградското село Константиново. Според експертизата 15 месечното бебе е било болно и недохранено. Тогава социалните отнели останалите 5 деца на семейството и ги предали на вуйна им. По-късно те са вписани в регистъра за осиновяване.
Междувременно в семейството са се родили нови 5 деца, а през 2016 година то се премества в Харманли. Тогава социалните получили сигнал, че едно от децата, което е на 1 месец, не наддава и започнали наблюдение. Година по-късно анализът показал, че всичко е наред и семейството се грижи добре за децата си“, информира Нова телевизия. До тази година, когато на 2 ноември почина и трето в това семейство дете. Причината за смъртта е белодробна инфекция, според лекарите.
Останалите четири живи деца на семейството ще бъдат отнети и предадени на приемни семейства. Решението е на социалните служби, които на 5 ноември са свикали координационен съвет по случая.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 11, 2018 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.