Собственици негодуват от некачествено саниране на блок

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 4, 2018 15:11

Собственици негодуват от  некачествено саниране на блок

Комисия установи пропуски в строителни дейности и не прие саниран блок в Тополовград. Тя бе с председател инж. Пеньо Въчев Стайков от РО НСК – гр. Хасково, и в нея бяха включени представители на собствениците на жилищата, специалисти от Областна управа и Общинска администрация, хора от консултантската фирма, изпълнителят на ремонта на архитектурния проект и Пожарната.
Жилищният блок е на улиците „Хр. Смирненски” 37 и „Гоце Делчев” 2, известен още като „Г” образния блок.
По време на работата на комисията много от собствениците се събраха, за да се оплачат от ремонта, да покажат местата, където са нередностите и да наблюдават работата на комисията. Оказа се, че те са изпратили много жалби, но не на точното място, тъй като са ги адресирали само до Общинска администрация (ОбА), а не до Областната управа или до НСК – Хасково. От ОбА нееднократно са подавали сигналите до фирмата – изпълнител, която е от Варна, но те не са извършили цялостното отстраняване на некачествените ремонти, а само частично, без особен ефект.
Най-големите притеснения и оплакване на обитателите на жилищния блок са свързани с лошото изпълнение на хидроизолацията на покрива на блока и течовете в апартаментите на най- горните етажи.
Имаше и много други забележки, като всички бяха записани и предадени на комисията.
След извършване на огледа на покрива и на цялата сграда и направените констатации за недобре и некачествено извършени ремонтни дейности, комисията реши да не приема обекта, като даде срок на фирмата изпълнител – „Арт строй М” ЕООД – Варна, до 9 ноември да отстрани констатираните нередности, след което ще има нов оглед за приемане на обекта.
Ще продължим да следим как ще се развие по-нататък историята с оказалия се не до там добър ремонт на този жилищен блок, за което ще ви информираме своевременно.

Покривната конструкция на саниран блок в Харманли също протече. Блокът се намира на бул. „България“ № 21. При всеки дъжд живеещите на последните етажи са засегнати от проблема. Преди шест месеца, те сезираха зам. – кмета на Община Харманли, която изпрати комисия да констатира проблема. От Община Харманли се заеха да се свържат с фирмата “Тийм инженеринг” EOOД, която осъществи реновацията на сградата. До момента фирмата не се е заела със случая.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 4, 2018 15:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.