Службите за Великден ще бъдат пред храмовете, ще се излъчват по фейсбук

Сакар нюз
От Сакар нюз април 13, 2020 01:04

Службите за Великден ще бъдат пред храмовете, ще се излъчват по фейсбук

Светият синод призова вярващите да останат по домовете си заради заразата от коронавирус. Службите за Великден ще се проведат на открито, като за реда и сигурността ще следят органите на реда. Запазва се обаче и служението вътре в църквите. Това обяви Светият синод след среща с правителството и Националния оперативен щаб.
Свещениците ще са с маски, миряните – също. А иконите, които вярващите целуват, ще бъдат дезинфекцирани. Тези правила приеха висшите духовници, преди да се срещнат с властта.
„Големите служби, на които много българи искат да отидат, ще бъдат излъчени по телевизията и онлайн”, обясни проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб за борба с коронавируса.
Причастието ще бъде давано отново с една лъжичка, която ще бъде забърсвана с дезинфектант. „От Светото причастие никой не може да се зарази, може да се зарази човек от човека. Затова трябва да се спазват всички изисквания в храма и там да се спазва дистанция”, заяви митрополит Киприан, говорител на Свети синод на БПЦ.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 13, 2020 01:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 262 860 преглеждания